Skip to main content

Akhirnya Tak Perlu Lagi Kena Makan Ubat Untuk Kolestrol Tinggi

Percaya atau tak masalah kolestrol tinggi ini boleh diturunkan? Ya, itulah yang Ms J nak kongsi harini, mengenai cara turunkan kolestrol tinggi.

Tapi hari ini Ms J lebih kepada nak share satu cerita, pengalaman seorang customer yang mana suaminya ada masalah kolestrol tinggi.

Dan setelah dibuat pembacaan mengenai supplement shaklee untuk turunkan kolestrol tinggi, akhirnya beliau cuba juga dua produk shaklee.

Lihat juga ramai pengguna yang ada masalah kolestrol tinggi yang berjaya turun dengan supplement shaklee >>> testimoni kolestrol tinggi

Tapi produk ini bukan untuk dirinya, sebaliknya untuk suami tercinta yang ada masalah kolestrol tinggi dan darah tinggi.

Daripada kena makan ubat seumur hidup, akhirnya kolestrol beliau telah kembali normal. Maka, tak perlu lagi nak bergandung pada ubat sangat tu.

Nak tahu beliau ambil apa? Ini Haa, mari kita baca kisah beliau

Testimoni Kolestrol Tinggi Turun Kembali Normal


Omega guard ni supplement pertama untuk encik suami.

Masa tu doktor diagnose dia ada darah tinggi dan kolestrol tinggi

Sedih bukan main bila doktor kata kena makan ubat.

Sepanjang hayat pulak tu.

Maca kena tusuk jantung masa tu tau.

Seumur hidup ke nak kena makan ubat drugs?

Muda lagi kott

Buat bacaan info tentang omega guard sendiri.

Baca lagi pasal omega 3.

Lepas amalkan sebulan dua nampak penurunan kolestrol walaupun belum pada tahap normal.

Teruskan lagi sebab faham omega ni bukan ubat.

Omega bantu badan kta lebih sihat dengan kandungan omega 3nya.

Lepas 3-4 bulan alhamdulillah kolestrol pada tahap normal.

Sekarang konsistent dengan sekali dengan Phytocol.

Memang ngam sangat

Alhamdulillah kolestrol Yusri normal walaupun tak makan ubat doktor.

Makan Phytocol dan Omega Guard sahaja


       
Bulan ini ada promosi omega guard ini taw.Nak tahu dengan lebih detail, hubungi sahaja Ms J ye


Comments

Popular posts from this blog

Kenali Penyakit Sopak Dan Punca Terjadinya Penyakit Sopak

Pernah dengar mengenai penyakit sopak?Ms J pun pertama kali juga dengar mengenai penyakit sopak ini.
Alkisahnya minggu lepas Ms J ada kenduri di Pokok Sena Pulau Pinang. Berjumpa dengan bapak saudara sebelah suami yang tompokan putih-putih di badan beliau.
Maka, Ms J bertanyakan pada suami mengenai penyakit bapa saudara beliau. Dan sekarang baru Ms J tahu mengenai penyakit sopak ini.


Apa itu Penyakit Sopak

Penyakit sopak ini bukanlah sesuatu penyakit yang bahaya. Ianya tidak menghasilkan sebarang tanda dan simptom seperti gatal-gatal dan luka.
Penyakit ini merupakan sejenis penyakit kulit yang tidak menghasilkan pigmen. Kesannya kulit kelihatan tompok-tompok putih.
Lagi ketara apabila pesakit mempunyai kulit yang gelap. Sopak ini boleh berlaku di mana-mana bahagian tubuh badan.


Sopak juga di kenali sebagai vitiligo. Vitiligo ini sering berlaku pada mereka yang berumur bawah 20 tahun, namun ianya juga boleh menyerang sesiapa sahaja.
Kenali Punca Penyakit Sopak

Punca penyakit sopak ini m…

Kenali Penyakit batu Karang dan Tanda Awal Penyakit Ini

Assalamualaikum dan selama pagi semua.
Semalam Ms J ada menghadiri kelas online bersama group shaklee independent distributor yang lain.Topik yang hangat di bincangkan adalah mengenai penyakit batu karang di buah pinggang.

Apa itu Batu Karang Di Buah Pinggang?


Batu karang di buah pinggang/ginjal adalah terdapat batu di bahagian buah pinggang kita. Batu ini tumbuh daripada kristal halus yang terjadi daripada beberapa jenis kimia.

Jenis kimia yang sering berlaku adalah seperti kalsium oxalat dan kalsium posphaste. Ada juga yang jarang kita dengar contohnya seperti asid urik, cystine dan magnesium posphate ammonia.

Saiz batu ini boleh jadi sekecil seperti pasir, dan juga boleh jadi sebesar bola golf. Batu ini membesar di buah pinggang kemudian bergerak ke bawah, yakni salur kencing.

Jika batu semakin membesar di salur kencing, ianya boleh menyebabkan pesakit mengalami kesukaran untuk membuang air kecil. Malah bukan itu sahaja, pesakit juga akan merasa sakit dan kencing juga tersekat.

Lag…

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga
Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi.

Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni.



Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru.



TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian.
Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut:
Antara tanda-tanda terkena TB adalah :Batuk kronikDemamBerkeringat pada waktu malamLetihHilang selera mak…