Skip to main content

Posts

Showing posts from May 24, 2016

Antara 10 makanan yang terbaik untuk perkembangan otak si janin

Hidup ini lagi meriah dan bermakna bila kita dikelilingi oleh ramai kawan. Kawanlah tempat untuk kita berkongsi suka duka kehidupan selepas pasangan kita. Kadang-kadang kawan jugalah tempat untuk kita mengadu nasib soal kehidupan. Jam akui bila kita meluahkan perasaan dan masalah kita selepas itu kita rasa lega.Lega sangat.
Buat kawan-kawan Jam di luar sana terima kasih banyak sebab selalu layan kerenah Jam ni. Bahkan buat kawan-kawan Jam yang tengah berbadan dua, Jam doakan semua selamat. Di kesempatan ini Jam nak berkongsi makanan yang terbaik untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan.
Kenapa? Sebab Jam sendiri pun pernah mengalaminya. Bila berbadan dua ni, memang selalu google apa makanan yang terbaik untuk  bayi. So bolehlah kawan-kawan rujuk di sini.
Ini antara 10 makanan yang bermanfaat untuk otak bayi yang sempat Jam petik dari hamil.co


 Hati ayam dan sapi
Nutrisi yang terkandung dalam hati ayam dan sapi dapat memberi oksigen yang cukup untuk memperbaiki dan melancarkan sirku…

Kesan sakit epidural hilang dengan vivix!

Minggu lepas Ms J berkesempatan melawat kawan yang baru sebulan bersalin anak pertama. Alhamdulillah syukur bertambah lagi umat nabi Muhammad di muka bumi ini.

Memang teruja nak jumpa dengan kawan Ms J sebab dah lama tak jumpa kan. Iyela dia sekarang kerja kat Perak, time balik umah mak dia kat Alor Setar baru sempat jumpa. Mana tak teruja nya sanggup dari Penang Jam sanggup drive pergi Alor Setar sebab nak tengok baby dia..
Bila  mak-mak orang berjumpa ni banyak sungguh nak dicerita kan nya. Antara topic yang paling hangat adalah pengalaman  masa bersalin anak pertama.

Iye first experience kan, masing-masing berbeza. Bila dengar cerita kawan Jam tu rasa eeeeee takut nya, mujur Jam tak macam tu.
"Macam biasa pergi klinik kesihatan, rutin follow up, sebab Yana time tu dah 37 weeks. Tup-tups check bp tinggi, 180/ 120. Yana da tak sedap rasa dah. Tengok-tengok nurse kat situ suruh refer kat hospital, siap panggil ambulans lagi. La la tu jugak Yana kene pergi hospital.
Kene warded ban…