Skip to main content

Posts

Showing posts from June 13, 2019

Salam Aidilfitri 2019

Rasanya belum terlambat untuk Ms J ucapkan selamat hari raya aidil fitri untuk semua. Baru sempat, setelah berhari hari pergi beraya, lupa nak update hari raya kat sini.hehe


Tahun ini Ms J beraya di rumah mak mentua di Pulau Pinang. Iyala, tahun lepas dah beraya di Kelantan, maka tahun ini giliran umah mak mentua la pulak.

Kalau orang tanya, tak sedih ke tak beraya dengan keluarga? Sebenarnya sedih la jugak. Tapi nak buat macam mana. Belah suami pun ada keluarga jugak.
Kenalah adil. Bergilir gilir gitu. Alhamdulillah tahun ini tahun kelima perkahwinan kami, so far takde lah nak gaduh nak balik beraya kat mana.
Kami sepakat untuk bergilir gilir, ikut turn. Alhamdulillah dua dua belah keluarga pun ok. Syukur Ms J di kurniakan keluarga mentua yang baik, seolah olah dah macam keluarga sendiri dah.



Tema raya kami tahun ini adalah dark green. Tema ini pun mak mentua yang pilih, bukan Ms J taw. Beli baju semua mak mentua yang belikan.
Cuma baju Ms J je tak, sebab takut nanti tak muat pulak …