Skip to main content

Posts

Showing posts from March 30, 2018

Tempat Mainan Kanak-Kanak Di Alor Setar

Bulan lepas terpaksa bawak Hadif ke tempat kerja kerana tiada lagi cuti untuk menjaga Hadif yang mengalami chicken pox.
Nak dijadikan cerita pada hari itu, Ms J terpaksa bekerja di Alor Setar. Maka pada hari itu datanglah kerja bersama suami.
Pada waktu pagi encik suami yang tolong tengok kan Hadif, dan waktu tengahari giliran Ms J pula. Mujur pada hari tersebut tak banyak sangat kerja dan Ms J hanya bekerja untuk separuh hari sahaja.
Lepas makan tengahari, tak tahu nak bawak Hadif ke mana. Pada mula tu nak bawak Hadif ke tempat mainan kanak-kanak di dalam Aman Central, tapi bila fikirkan balik Ms J pun tak larat nak tawaf satu mall tu.
Maka, bawa je Hadif ke Eon Big Alor Setar. Pada mula nya tu hanya bawak Hadif ke food court kat Eon Big je. Kat situ pun kanak-kanak boleh bermain juga. Tapi mainan tak banyak.
Oleh sebab mainan tak banyak, Hadif duduk sekejap saja, terus ajak Ms J ke tempat lain pula. Nak tak nak Ms J akur juga lah dengan permintaan anak.
Sepanjang jalan di dalam Eon…