Skip to main content

Sapu Ubat Gigi untuk Hilangkan Jeragat

Siapa yang tak ada masalah jeragat kat sini? Saya rasa majoriti kaum wanita di luar sana mengalami masalah ini kan?Termasuklah Jam..hehe

"Jeragat pada kulit wajah adalah masalah yang paling biasa dihadapi di Asia. Hampir 50% konsultansi kepada doktor kulit dan doktor estetik berkaitan masalah kulit berjeragat."

Macam masalah Jam, jeragat ini menetap kat pipi. Bila pakai bedak tebal tang mana pun masih nampak jeragat tu. Kadang-kadang tu berangan juga nak ada kulit yang putih gebu macam Nora Danish kan. Tapi apakan daya...

Jadi mulalah tanya mr google cara nak hilangkan jeragat ini. Macam-macam dah letak. Pernah tu letak ubat gigi kat pipi sebab ada baca ubat gigi ni boleh hilangkan jeragat. Jam cuba lah buat, tapi malangnya jeragat tak hilang-hilang juga.

Mungkin sebab Jam letak ubat gigi untuk beberapa hari sahaja kot, tak konsistent.Alahai biasa lah semangat tahi ayam je Jam ni.

Daripada pembacaan Jam, jeragat ini boleh dicegah dengan beberapa cara. Ini adalah antara cara yang Jam baca:

1. Jangan terdedah pada cahaya matahari di waktu tengahari dan petang.Waktu yang paling bahaya adalah pada jam 11 pagi hingga 3 petang. Kalau boleh elakkan keluar pada waktu ini.

2. Jika perlu juga keluar pada waktu itu, gunakan krim pelindung matahari. Lebih baik gunakan yang tanpa minyak supaya jerawat tidak datang. Uv cream yang terbaik adalah yang mempunyai SPF 30 ke atas.

3. Ini yang paling penting. Jangan sesekali mudah terpengaruh dengan produk kecantikan jeragat di luar sana yang menjanjikan hasil yang cepat. Seeloknya buatlah kajian terlebih dahulu sebelum menggunakan sebarang produk.

4. Gunakan alor vera atau bahasa mudahnya lidah buaya. Ia bagus untuk menghilangkan parut jerawat

5. Elakkan makan makanan yang pedas, makanan berminyak dan makanan berkalori tinggi. Lebihkan pengambilan protein dan vitamin.

6. Jangan berjemur di bawah cahaya matahari. Apabila kita berada di bawah cahaya matahari kulit kita akan mengeluarkan sebum. Sebum inilah boleh menyebabkan jeragat

8. Jangan selalu urut atau bersihkan muka. Ianya boleh menyebabkan iritasi. Sudah memadai jika kita lakukan pembersihan muka secara berkala

9. Gunakan air kelapa untuk membersihkan muka. Ini kerana kandungan asid yang terdapat dalam air kelapa bagus untuk merawat kulit wajah

Sejak Jam mula berjinak dengan Shaklee produk pertama yang Jam cuba adalah vitamin c sustained released. Alhamdulillah Jam rasa macam ada perubahan, yang paling ketara adalah tiap-tiap hari membuang air besar.

Setelah hampir 2 bulan Jam cuba vitamin c shaklee ni nampak jeragat kat pipi dah mula pudar. Tu pun Jam tak ambil secara konsistent. Ambil bila rasa nak je.

Lepas pada itu, memang ada niat nak ambil set jeragat shaklee ni. Bukan apa rasa best je, sebab focus utama nak hilangkan jeragat, tapi pada masa sama dapat benda lain. Orang kata tiga dalam satu. Kan best tu?Jimat.



Bukan Jam je taw cakap macam tu, ramai dah orang cuba dan berpuas hati. Kalau tak percaya bolehlah lihat testimoni daripada mereka-mereka ini.
Kes 1 :
"Baru perasan rambut dah takde uban.Malukan muda2 dah ada uban sket.Muda ke???hehehehe!!
Ye sy yg berumur 28 tahun pd tahun ini, mmg sebelum ini adala uban dlm 10 helai.
Now dah takde langsung, pelik juga.
Refer dgn upline rupernya2 sbb ESP :) yelah dalam tak sedar dah masuk 4 bulan saya mengamalkan ESP.
Check balik buku rpduk pagi tadi, yes ESP membaiki pigmentasi, membaiki masalah rambut beruban dan lain2 penuaan seperti sy alami. Alhamdulillah :)"

Kes 2 : 
".....hehhehe ingt btol.Okay thanks yana.Btw jeragat sy ada lg sikit sbb tue best makan shaklee..."



Kes 3 : 



Haaa kalau ada yang berminat tu, bolehlah watsap Jam terus ke number  014-9078685.



Comments

Popular posts from this blog

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai