Skip to main content

Posts

Showing posts from March 9, 2017

Jalan Jalan Bersama Keluarga Di Tanjung Dawai

Assalamulaikum dan selam sejahtera.
Rasanya sudah lama tidak isi masa bersama keluarga ini. Jadi minggu lepas Ms J plan bersuami suami ke Tanjung Dawai.
Niat sebenarnya hanyalah membeli ikan masin untuk mak Ms J di Kelantan. Orang kata nak cari ikan masin yang murah-murah datang kat Tanjung Dawai ini.


Oleh kerana Ms J tak berapa arif sangat mengenai ikan masin ni, maka Ms J bawak mak mentua sekali pergi. Lagipun mak mentua Ms J ni dah biasa datang sini, orang kata dah regular customer.hehe
Maka, mak mentua Ms J bawak Ms J ke kedai K.Ta. Kedainya terletak di tingkat atas sepanjang bangunan kedai tersebut.
Semasa Ms J pergi, ramai sangat orang sampai tak terlayan tuan kedainya. Ms J pun suka jugak datang kedai K.Ta ini sebab beliau seorang yang peramah.Boleh di katakan dengan semua orang beliau sembang.
Apa yang Ms J cari adalah ikan masin ikan talang. Pertama kali tengok ikan ni, besar sangat. Lalu Ms J ambil yang sederhana besar, beratnya 1.8 kg. Dan harga dalam RM 30.
Mak mentua Ms …