Skip to main content

Posts

Showing posts from September 10, 2020

Perodua Aruz Kereta Pertama Ku

Bebarapa hari lepas Ms J dah dapat kereta aruz. Sebenarnya minggu lepas lagi salesman perodua kol, tanya bila boleh ambil kereta, tapi memandang ahad je Ms J free, maka ahad bebaru ni je la baru Ms J pergi ambil.
Rasa excited tu tak tahu nak gambarkan macam mana.Almaklumlah ini adalah kereta pertama Ms J. Umur dah 30 tahun, baru nak beli kereta.Alhamdulillah dipermudahkan semua setelah beberapa bulan menunggu.
Kalau tanya Ms J, kenapa sekarang baru nak beli kereta? Sebenarnya Ms J ini dah beli rumah. Dan sebelum ini hanyalah pakai kerta viva suami je. 
Bila anak dah masuk 3 orang, maka mula survey kereta ala ala MPV gitu. Iyala nak naik viva tu kecik je, tak berapa selesa kalau nak balik kampung.
Maka, lastly kami sekeluarga decide untuk pilih kereta perodua Aruz.
Taraaaaaaa.....Akhirnya, dapat juga Ms J dengan kereta aruzz ini.
Jangan tanya Ms J bab nak drive, confirmlah Ms J tak drive. Sebab rasanya kereta aruz ini sangat besar jika dibandingkan dengan viva. hahaha
Masih lagi ragu ragu unt…