Skip to main content

Posts

Showing posts from May 14, 2016

Tips elakkan sakit belakang dan vivix

Hujung minggu ini Jam busy sikit dengan kerja. Kesian anak ku kene jugak anta nursery even weekend. Sorry ya nanti mama cuti kita pergi jalan. Bila dah busy macam-macam rasa, malas, penat & lapar macam-macamlah. Badan pun da mula lenguh-lenguh. Mana tak nya selalu bawak kete pegi keje jauh-jauh.
Haaa, hari ada idea nak cerita pasal sakit belakang ini. Biasa Jam kalau sakit belakang mintak ubat tampal-tampal kat doktor.Entah lupa sudah nama ubat tu. Okla sebab rasa sejuk je. Tapi hari ini tergerak hati nak google pasal sakit belakang dan macam mana nak atasi masalah ini.



Definisi Sakit belakang dikaitkan dengan rasa sakit dan kurang tidak selesa di bahagian belakang badan, biasanya di bahagian bawah belakang bada.
Sebab- Sebab Hanya 25 % sahaja kes sakit belakang yang diketahui punca-punca, selebihnya itu tidak dapat dikenal pasti OtotOtot tergeliatOtot terkoyak disebabkan kecederaan sukanOtot letih   TulangRuas tulang belakng yang terkeluar atau pecahPecah tulang belakangTulang yan…