Skip to main content

Testimoni Omega Guard Shaklee Untuk Masalah Kolestrol Tinggi

Masalah kolestrol tinggi ini sudah menjadi suatu penyakit yang sering berlaku pada kita pada hari ini. Kolestrol tinggi boleh berlaku pada sesiapa sahaja, bukan sahaja pada mereka yang gemuk, malah mereka yang kurus juga tidak terkecuali.





Seharusnya penyakit kolestrol tinggi ini tidak dibiarkan begitu sahaja, kerana ianya boleh mendatangkan risiko kepada pelbagai jenis penyakit. 

Bahaya atau tak penyakit kolestrol ini ianya boleh menjerumus kepada penyakit jantung dan stroke.Selanjutnya mengenai bahaya kolestrol tinggi ini boleh didapati di entry MS J yang sebelum ini.

Pada kali ini Ms J ingin berkongsi mengenai penggunaan minyak ikan omega guard shaklee dalam membantu pesakit yang mempunyai masalah kolestrol tinggi.

Mari kita lihat apa kata mereka:

Testimoni Omega Guard Untuk Kolestrol Tinggi


Testimoni 1 :


Sebelum ini ada juga mengambil omega daripada jenama lain.Tapi result masih sama.Last cuba pula omega guard daripada shaklee.

Alhamdulillah kolestrol tinggi dan darah tinggi kembali terkawal



Testimoni 1 : Kolestrol tinggi


Testimoni 2:


Mak mentua ada kolestrol tinggi, doktor bagi ubat kolestrol dan pada masa sama ada juga ambil omega guard. Kesannya, kolestrol tinggi dah kembali normal


Testimoni 2 : Kolestrol Tinggi



Testimoni 3: 


Kolestrol tinggi mak dah berkurang sejak amalkan omega guard.Bukan itu sahaja, malah sakit sendi juga dah berkurang


Testimoni 3: Kolestrol tinggi

Testimoni 4 :


Hasil sebulan mengambil omega guard dan lecithin, kolestrol tinggi dah turun kepada 50 %


Testimoni 4: Kolestrol Tinggi

Testimoni 5 : 


Kolestrol tinggi menjadi penyebab kepada pening kepala, tapi sejak ambil omega guard ini semua itu dah tiada.


Testimoni 5: Kolestrol tinggi

Testimoni 6:


Kolestrol tinggi menyebabkan timbulnya biji kolestrol di bawah mata. Kesan daripada mengambil omega guard dan GLA complex biji kolestrol dah hilang


Testimoni 6: Kolestrol tinggi

Testimoni 7: 


Kesan daripada mengambil omega guard dan phytocol, kolestrol tinggi berjaya turun dari 8.6 kepada 6.9


Testimoni 7 : Kolestrol tinggi


Untuk sebarang pertanyaan atau belian, boleh terus hubungi MS J dengan klik link di bawah ini:










Comments

Popular posts from this blog

Kenali Penyakit Sopak Dan Punca Terjadinya Penyakit Sopak

Pernah dengar mengenai penyakit sopak?Ms J pun pertama kali juga dengar mengenai penyakit sopak ini.
Alkisahnya minggu lepas Ms J ada kenduri di Pokok Sena Pulau Pinang. Berjumpa dengan bapak saudara sebelah suami yang tompokan putih-putih di badan beliau.
Maka, Ms J bertanyakan pada suami mengenai penyakit bapa saudara beliau. Dan sekarang baru Ms J tahu mengenai penyakit sopak ini.


Apa itu Penyakit Sopak

Penyakit sopak ini bukanlah sesuatu penyakit yang bahaya. Ianya tidak menghasilkan sebarang tanda dan simptom seperti gatal-gatal dan luka.
Penyakit ini merupakan sejenis penyakit kulit yang tidak menghasilkan pigmen. Kesannya kulit kelihatan tompok-tompok putih.
Lagi ketara apabila pesakit mempunyai kulit yang gelap. Sopak ini boleh berlaku di mana-mana bahagian tubuh badan.


Sopak juga di kenali sebagai vitiligo. Vitiligo ini sering berlaku pada mereka yang berumur bawah 20 tahun, namun ianya juga boleh menyerang sesiapa sahaja.
Kenali Punca Penyakit Sopak

Punca penyakit sopak ini m…

Kenali Penyakit batu Karang dan Tanda Awal Penyakit Ini

Assalamualaikum dan selama pagi semua.
Semalam Ms J ada menghadiri kelas online bersama group shaklee independent distributor yang lain.Topik yang hangat di bincangkan adalah mengenai penyakit batu karang di buah pinggang.

Apa itu Batu Karang Di Buah Pinggang?


Batu karang di buah pinggang/ginjal adalah terdapat batu di bahagian buah pinggang kita. Batu ini tumbuh daripada kristal halus yang terjadi daripada beberapa jenis kimia.

Jenis kimia yang sering berlaku adalah seperti kalsium oxalat dan kalsium posphaste. Ada juga yang jarang kita dengar contohnya seperti asid urik, cystine dan magnesium posphate ammonia.

Saiz batu ini boleh jadi sekecil seperti pasir, dan juga boleh jadi sebesar bola golf. Batu ini membesar di buah pinggang kemudian bergerak ke bawah, yakni salur kencing.

Jika batu semakin membesar di salur kencing, ianya boleh menyebabkan pesakit mengalami kesukaran untuk membuang air kecil. Malah bukan itu sahaja, pesakit juga akan merasa sakit dan kencing juga tersekat.

Lag…

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga
Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi.

Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni.



Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru.



TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian.
Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut:
Antara tanda-tanda terkena TB adalah :Batuk kronikDemamBerkeringat pada waktu malamLetihHilang selera mak…