Skip to main content

Posts

Showing posts from May 22, 2019

7 Tips Bagaimana Nak Kekalkan Rasa Positif Sepanjang Hari

Assalamualaikum dan salam sejahtera!
Harini ini Ms J nak berkongsi santai santai saja dengan korang semua. Tajuknya adalah bagaimana kita nak kekalkan rasa positif sepanjang masa, sepanjang dalam kehidupan kita.

Sebenarnya, ini adalah tajuk kelas Ms J di telegram beberapa hari yang lepas. Jadi, Ms J pun ingin berkongsi dengan anda semua mengenai tips ini.


Agaknya la kan, ada ke orang yang sentiasa positif je sepanjang masa? Ada, tapi susah kita nak jumpa.


Iyalah ,bukan senang untuk kita sentiasa positif, terutamanya bagi yang berbisnes ni. Ada masa bisnes down, ada masa bisnes naik. Semua itu akan mempengaruhi emosi kita dan sudah tentu rasa positif tu akan pudar dalam diri kita.
Mungkin kita akan mengambil masa untuk kembali positif. Alhamdulillah, jika kita diberi kesedaran untuk bangkit semula. Sebab ada sesetengah orang bila berhadapan dengan masalah atau kegagalan, terus rasa down dan give up.
Jadi, amat penting untuk kita sentiasa positif dalam apa jua yang kita lakukan. Sentia…