Skip to main content

Posts

4 Sebab Kenapa Perlu Ambil Omega 3 Untuk Sendi Yang Sihat

Harini Ms J ada terbaca mengenai minyak ikan omega 3. Sebelum ini, memang dah tahu, minyak ikan omega 3 ini sangat bagus untuk sendi, tapi tak de la pula tahu secara detail sangat.Jadi, hasil daripada pembacaan Ms J dari laman web shaklee, Ms J nak berkongsilah 4 sebab kenapa kita perlu ambil minyak ikan omega 3 untuk pastikan sendi kita sentiasa sihat.
Sebab Kenapa Perlu Ambil Omega 3 Untuk Sendi Yang Sihat1. Menangani KeradanganKeradangan adalah penyebab utama sakit sendi. Ia boleh menjejaskan sendi kita dan ianya boleh menyebabkan sendi menjadi merah, bengkak dan sakit.Omega 3 ini di dapati berkesan untuk menangani keradangan dengan- membantu mengurangkan pengeluaran eikosanoid dan cytokine yang menyebabkan degradasi rawan serta mengakibatkan kesakitan pada sendi.- mengurangkan pengeluaran tanda-tanda keradangan yang menyebabkan keradangan2. Membantu Mengurangkan Kekejangan Sendi, Bengkak Dan SakitOleh kerana fungsinya yang hebat dalam mengawal keradangan, omega 3 didapati berupaya…
Recent posts

Pelembap Untuk Kulit Kering

Siapa ada masalah kulit kering? Sama lah kita. Ms J pon adalah masalah kulit kering. Bukan kata kulit kering, disebabkan oleh kulit kering inilah menyebabkan kulit menggelupas dan nampak kusam.


Bagi seorang perempuan, lumrah la tu nak nampak cantik. Begitulah dengan Ms J. Tapi bila ada masalah kulit kering ini, rasa hilang separuh daripada keyakinan diri.
Kulit kering ini menyebabkan Ms J tak selesa untuk kenakan sebarang makeup atau bedak. Kalau pakai pon, rasanya nampak lagi teruk je.
Dan dengan asbab itulah Ms J mencari alternatif untuk merawat masalah kulit kering ini. Kalau orang kata kulit kering ini disebabkan kurang minum air, rasanya dah berbotol botol sehari Ms J minum.
Tapi masih sama juga. Aduii geram betul. Pada waktu itu, nak juga cuba mana mana produk di luar sana. Tapi pada masa yang sama perasan takut pon ada.
Takut kalau kalau pakai nanti ada kesan sampingan yang lebih teruk. Jadi ,simpan jela niat tu.
Dan sampai suatu ketika bila shaklee ada nak keluarkan produk sk…

Tips Berjaya Dalam Shaklee

Semalam ada sesi perkongsian daripada Kak Nuna, salah seorang leader dalam shaklee.Beliau merupakan senior supervisor dalam shaklee.
Semalam juga berliau berkongsi kisah macam mana nak berjaya dalam shaklee.Alhamdulillah dapat juga dengar walaupun sibuk uruskan anak anak.
Kalau nak tahu, sesi perkongsian kali ni ada kat facebook group kami. Kalau buat kat facebook senang.Boleh dengar banyak kali.
Cuma ianya adalah private la, korang tak dapat nak join.haha

Apa yang best nya adalah kak Nuna share benda yang cukup simple je untuk berjaya dalam shaklee. Rasa macam tak percaya pun ada.
Dengan cara yang dilakukan beliau berjaya memperoleh group sales berpuluh puluh ribu.OMG! Rasa terbakar sekejap!
Mana tak nya, cukup simple je tipsnya, tak payah nak susah bagai.Rupanya senang je nak berjaya dalam shaklee.Senang je nak dapat bonus 4 angka dalam shaklee ni.
Jadi, tugas Ms J adalah buat je dan follow apa yang kak Nuna buat. Doakan Ms J juga berjaya dan memperoleh pendapatan 4 angka sebulan!

Bonus Shaklee June

Alhamdulillah, setel dah perjuangan Ms J dalam shaklee untuk bulan June. Sekarang dah start meroket untuk bulan Julai pula.
Biasa lah, bila buat bisnes ini, pada awal bulan, mesti ada target. Target nak bonus berapa untuk bulan ini.


Itulah yang paling ketara bila kerja berbisnes ini.Kalau tak, kalau kerja makan gaji biasanya awal bulan dok tunggu gaji je, lepas tu tengah bulan gaji dah seciput.Tungu la bulan depan pula gaji masuk.haha
Tapi bila berbisnes ini, kita bebas untuk memilih berapa yang kita nak.Nak 5 ribu sebulan? 10 ribu sebulan?
Semua tu boleh, yang penting kita usaha tanpa mengenal jemu. Dan dengan asbab itulah kita kena start di awal bulan lagi.Takut nanti dah nak habis bulan, target tak capai lagi.
Bila berbisnes ni, banyak mengajar Ms J untuk buat plan atau strategi untuk capai apa yang Ms J nak. Kalau tak, dok makan makan gaji je, pergi kerja balik kerja jela.haha

Alhamdulillah, harini tengok bonus shaklee kat laman web shaklee dah boleh tersenyum lebar. Dari bulan M…

Review Penggunaan Periuk Anti Lekat Shefu

Setelah sekian lama tak membeli periuk, akhirnya pada hari ini Ms J telah membuat belian periuk anti lekat jenama Shefu.



Bukan apa, periuk kat rumah yang anti lekat terjatuh, dah menyebabkan kemek dan pemegang tudung periuk juga telah patah.
So sad! Sebabnya itulah periuk kegemaran Ms J bila memasak. Nak beli yang sama macam periuk tu, tapi lupa dah jenama apa. Best sangat guna!
Jadi, cari punya cari, akhirnya Ms J terjumpa periuk jenama Shefu ni kat laman facebook. Terdetik kat dalam hati nak try sebab nampak colour periuk tu macam menarik kan.haha
Pada mulanya nak beli jenama Tefal, tapi bila cek balik, kebanyakkan jenama Tefal ini takde sekali penutup.
Jadi, kalau dah siap masak tu, leceh la tak penutup. Dan Ms J nekad beli jela Shefu ni sebabnya ianya di datangkan bersama penutup.
Ms J order kat laman web Shefu. Boleh rujuk sini>> shefu. Masa Ms J beli ni ada offer, jadi takde la rasa mahal sangat. Memang dalam bajet Ms J untuk beli periuk anti lekat bawah harga RM 100.
Dek…

Vitamin Untuk Tekanan Darah Rendah

Kalau semalam Ms J berkongsi mengenai vitamin untuk tekanan darah tinggi.Tapi hari ini Ms J hendak berkongsi mengenai vitamin untuk tekanan darah rendah pula.
Pernah dengar tekanan darah rendah? Rasanya jarang kita dengar kan. Selalu masalah tekanan darah tinggi je kan.
Kalau anda pernah alami masalah bila duduk terlalu lama atau tundukkan kepala, anda rasa seperti hendak pengsan? Kalau ya, maka itu maknanya anda mungkin alami masalah tekanan darah rendah.
Tekanan darah ini terjadi apabila anggota badan kita tidak mendapat aliran darah yang mencukupi.Contohnya apabila bahagian otak kita tidak mendapat aliran darah yang secukupnya, maka kita boleh pitam dan pengsan.
Bacaan tekanan darah yang normal adalah 90-120 mmhg sistolik, manakala distolik 60-80 mmhg.Jika tekanan darah kita sistolik kurang pada 90 mmhg ( sistolik ) dan kurang 60 mmhg distolik, itu bermakna kita mempunyai tekanan darah rendah.
Vitamin Untuk Tekanan Darah Rendah Jadi, macam mana caranya untuk kita bantu naikkan tek…

Vitamin Untuk Turunkan Tekanan Darah Tinggi

Assalamualaikum.
Pagi ini Ms J nak berkongsi mengenai vitamin apa yang boleh kita ambil untuk turunkan tekanan darah tinggi.


Vitamin untuk tekanan darah tinggi ini, terlintas di fikiran Ms J sebabnya semalam ada customer yang menelefon, menceritakan kisah beliau yang mempunyai kolestrol tinggi dan juga tekanan darah tinggi.
Rupanya masih ramai lagi yang tidak tahu mengenai vitamin untuk tekanan darah tinggi ini. Maka, hari ini Ms J ingin berkongsi mengenai salah satu cara kita untuk turunkan tekanan darah tinggi adalah dengan pengambilan vitamin.
Vitamin Turunkan Tekanan Darah Tinggi Omega Guard Omega guard ini adalah minyak ikan yang kaya dengan omega 3. Ianya bagus untuk melancarkan peredaran darah dari plak kolestrol dan sekaligus membantu menurunkan atau mengekalkan tahap tekanan darah tinggi ke arah normal. Garlic Complex Garlic complex ini dalam bahasa melayunya adalah bawang putih. Bawang putih selain mempunyai ciri antibiotik semulajadi, ianya juga bagus untuk mengekal tekana…