Skip to main content

Posts

Cara Tingkatkan Dan Kekalkan Tenaga Ketika Bulan Puasa

 Hai semua. Since esok dah masuk April ,maksudnya bulan puasa dah kian dekat.Tinggal beberapa hari sahaja lagi. Dah bersedia ke kita untuk menyambut ramadhan tiba? Dan sungguh, puasa kali ini Ms J rasa tak sabar sangat.Mungkin rindu kot dengan bulan ramadhan nak balik kampung, buka puasa reramai ,nak pergi bazaar.hehe. Tapi sebelum tu, mestilah kena puasa kan. Hopefully tahun ni dapat puasa penuh la. Ok,sebut pasal persediaan puasa ni, Ms J nak berkongsi la beberapa tips macam mana kita nak tingkatkan dan  kekal bertenaga di bulan puasa.  Cara Tingkatkan Dan Kekalkan Tenaga Ketika Bulan Puasa Ambil minuman berprotein tinggi semasa berbuka dan semasa bersahur untuk mengekalkan rasa kenyang yang  lebih lama. Pilih protein berkualiti tinggi yang mudah diserap oleh tubuh Pilih minuman protein dari sumber tumbuhan yang rendah lemak dan tanpa kolestrol untuk membina badan sihat ketika puasa Pilih minuma protein yang tinggi kalsium dan rendah indeks glisemik, membantu anda mengekalkan tenaga
Recent posts

Promosi March Shaklee

 Kali ini ms J ingin berkongsi mengenai promosi shaklee untuk bulan March 2021.Maafla terlambat pula.Sejak sekarang ni teknologi dah makin canggih, macam macam aps dah muncul,maka blog pun dah lama tinggal. Promosi Shaklee March Ok hari ini Ms J nak berkongsi mengenai promosi shaklee untuk bulan ini.Of course, anda kena tahu, sebab belian pada produk yang ada promosi ini adalah lebih jimat. Siapa tak mahu promosi kan. Jadi, bulan ini shaklee anjurkan promosi untuk ESP.Dengan setiap pembelian 4 tong ESP dapat free shaker ini. Seriusly, shaker ini cantik giler. Susah taw nak dapat shaker ini.Hanya di shaklee sahaja. Siap dapat free pulak tu. Siapa tak nak kan? Mesti korang terfikir macam mana nak habiskan 4 tin ESP ini sensorang. Haaa, cadangan Ms J korang carilah kengkawan yang nak beli ESP ini sama sama korang. So, korang dapatlah free shaker ini. Promosi Shaklee March Ataupun korang juga boleh buat bisnes jugak.Dengan pembelian 4 tin ESP ini anda bukan je dapat free shaker, tapi dapat

Cara Nak Dapatkan Kulit Yang Lebih Muda

 Bila orang kata kita ni nampak muda atau awet muda,happy kan.Rasa seronok sangat. Walaupun umur dah berusia, tapi masih lagi nampak muda. Tapi kalau orang cakap kita ni nampak berusia daripada usia sebenar, mesti rasa sedih kan..haha.Jadi, pada hari ini Ms J nak berkongsi dengan korang macam mana cara nak dapatkan kulit yang lebih muda. Orang kata nak kulit nampak muda, makan produk itu, produk ini.Tapi last last kita pun pening tak tahu nak makan produk mana. Senang je, korang kena la ambil tahu serba sedikit, macam mana sesuatu produk tu boleh menjadikan kulit korang lebih muda. Jadi, pada harini ini, Ms J nak berkongsi salah satu bahan yang boleh membantu masalah penuaan kulit adalah polifenol. Korang pernah dengar tak polifenol ini? Kalau tak pernah, samalah macam Ms J ni.Kalau bukan join shaklee, memang tak tahu pun la polifenol ini apa. Polifenol ini boleh dikatakan 'power' la untuk kulit. Ianya bagus dalam menjadikan menghentikan penuaan dengan mengurangkan kedutan dan

Kebaikan Osteomatrik Shaklee

Kali ini Ms J ingin bercerita mengenai kebaikan osteomatrik shaklee. Pernah dengar tak osteomatrik shaklee ini apa? Okla Ms J revise sekali lagi.Osteomatrik ini adalah tablet kalsium. Bila cakap mengenai tablet kalsium, mesti kita teringat, oh kalsium ini bagus untuk masalah tulang. Sebenarnya osteomatrik ini mempunyai banyak kebaikan lain,bukan sahaja untuk masalah tulang sahaja taw.Haa, inilah yang Ms J ingin ceritakan pada hari ini. Dan daripada pengalaman Ms J sendiri, Ms J ambil osteomatrik ini untuk masalah sakit belakang.Iya mungkin faktor umur yang makin bertambah dan juga bebanan stress kerja juga boleh jadi penyebab sakit belakang ini.  Jadi, alang alang dah jadi pengguna vitamin shaklee, maka Ms J cubalah pula osteomatrik. Dan kalau nak tahu,kesannya memang betul. Betul betul menjadi.Sebabnya sakit belakang Ms J dah berkurangan.Dan start dari situ Ms J memang yakin, produk shaklee ini adalah produk yang the best!  Harapnya, dengan perkongsian mengenai kebaikan osteomatrik in

Kisah Normi Naik Rank Supervisor Shaklee

 #iReachStoryNight bersama Supervisor baru kita Wan Normi Sauzi. Normi yg share dlm iReach StartUp Sabtu baru ni tentang bagaimana beliau tinggalkan Shaklee, buat biz lain, & now comeback dgn cemerlang. Apa yg buat Normi kembali? Kenapa Normi akhirnya pilih Shaklee sebagai lifetime career beliau?  Nak tau cerita Normi? Jom bawa your team ke #StoryNight kita jam 10 malam ni. Kisah di group kami sebentar lagi.Tak sabar pula nak dengar kisah Normi ni. Sebenarnya,dah banyak dah kisah,cerita motivasi daripada ahli shaklee yang naik rank dari pengedar ke rank yang seterusnya. Alhamdulillah,Ms J di group yang sangat aktif.Setiap hari ada je motivasi dan ilmu baru yang diberikan. Jadi,jika anda masih lagi tercari2 bisnes yang betul betul boleh jana income,Ms J sangat mengalu alukan anda masuk ke group Ms J. Insyaallah,Ms J akan guide anda hingga berjaya!

7 Kebaikan Vitamin C

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Harini Ms J nak share lagi mengenai kebaikan vitamin C.Rasanya ramai antara kita dah tahu akan kebaikan vitamin c ini.     Sumber vitamin C Tapi, takpe la.Ms J share lagi mungkin ada lagi yang belum tahu.Di bawah ini Ms J senaraikan beberapa kebaikan vitamin C. Kebaikan Vitamin C 1. Mengekalkan keseimbangan tisu badan.  Ia membuatkan kulit menjadi lebih licin, tegang , cerah & berseri , membantu menghilangkan kesan –kesan jeragat dan bintik hitam pada kulit disebabkan terdedah pada cahaya matahari. 2. Membantu dalam proses penyembuhan luka pada kulit dan lapisan mukosa tubuh (mulut, paru-paru & sistem penghadaman ) 3. Menguatkan saluran darah dan mencegah pegerasan saluran darah oleh itu membantu mencegah penyakit seperti darah tinggi, sakit jantung koronari ,stroke (angin ahmar), kerosakan buah pinggang dsbgnya 4. Membantu mengurangkan kadar kolesterol dalam darah 5. Membantu dalam mencegah penyakit barah ( kanser) 6. Membantu dalam proses

Tips Mudah Cegah Selsema Dan Allergik

 Harini Ms J nak share,cara mudah untuk kita cegah selsema ataupun alergik.Rasanya,selsema mahupun alergik ni,ramai yang alami kan?Malah Ms J sendiri pun tak terkecuali. Pernah je alami selsema,tapi jarang sangatlah.hehe.Alhamdulillah Tuhan bagi kesihatan yang baik buat Ms J. Dan kalau nak tahu,Ms J ni kalau ada selsema je,memang Ms J tak pernah ambil panadol.Sebab utama adalah takut dengan ubat.haha Jadi,kalau selsema tu Ms J memang tak ambil ubat selsema ataupun panadol.Apa yang Ms J buat adalah dengan mengambil vitamin c sahaja. Iya,korang mesti pelik kan.Boleh ke vitamin c ni bantu rawat atau cegah selsema?Nilah yang Ms J nak share ni. Vitamin C shaklee feveret Ms J Bila kita selsema atau alergik sebab resdung, hidung akan berair kan, mata merah dan mungkin ada gatal-gatal.Bab hidung berair tu,ramai yang tak tahan.Iya,nak bernafas pun susah kalau hidung berair ni. Dan biasanya kalau ke klinik kita akan diberi ubat antihistamine untuk kurangkan simptom tadi. Sebenarnya,ada alternati