Skip to main content

Posts

Setelah Setahun Alami Patah Kaki, Akhirnya Tulang Kembali Bercamtum

Assalamulaikum dan salam sejahtera!
Hari ini Ms J nak berkongsi mengenai masalah tulang patah yang mana beransur pulih setelah mengamalkan supplement shaklee.
Di bawah ini Ms J sertakan testimoni seorang pengguna shaklee yang mana telah mengambil vitamin ESP dan Osteomatrik untuk merawat masalah tulang patah
Hampir setahun saya patah kaki. Kaki kiri di bahagian peha dan kerting. Di bahagian peha sudah sembuh tapi tidak sepenuhnya Hampir setahun mengalami masalah patah kaki, akhirnya masalah yang dihadapi oleh Aina semakin beransur kurang.
Alhamdulillah tumpang gembira untuk Aina, dan gembira juga sebab dengan adanya vitamin shaklee ini membantu untuk mencantumkan kembali tulang patah yang di hadapi Aina.
Susu ESP dan pil osteomatrik. Bagus Sis. Tulang baru pon alhamdulillah dah tumbuh
Aina hanya mengambil vitamin shaklee yang terdiri daripada ESP dan osteomatrik. Alhamdulillah gabungan kedua dua vitamin ni sangat membantu dalam masalah tulang patah yang di hadapi.
Sebenarnya vitamin …
Recent posts

Ini Sebab Kenapa Buat Shaklee ni Best Sangat!

Kalau kita tengok kan, mereka yang jual shaklee ni sangatlah teruja dan excited dengan produk dorang jual. Ada sesetengah pengedar shaklee tu sanggup buat apa sahaja untuk kembangkan bisness mereka, contohnya sanggup travel ke sana ke mari untuk buat coaching anak buah.
Kalau kita tengok sekalipun mereka ini sangat sangatlah komited dengan shaklee. Orang kata sangat setia dengan shaklee sampaikan sanggup buat saja.
Agaknya apa yang best sangat pasal bisnes shaklee ni? Mari kita tengok
KENAPA SHAKLEE BEST SANGAT?
1. UNTUNG RUNCIT
♧ member beli harga member ♧Jual harga runcit ♧ untung runcit sahaja dah dapat ribu riban!
2. BONUS ♧ bonus bulanan direct masuk akaun setiap 14hb. ♧ jumlah bonus bergantung pada jualan kumpulan dan jualan sendiri.
3. FREE VVIP TRIP melancong fully sponsored bagi yang capai target ♧ free ticket, free makan, free hotel, free transport ♧tinggal bawa baju, bawa badan, bawa senyuman utk bergambar. dan juga bawa kenangan untuk dibawa balik☺
4. Peluang untuk mendap…

Puas Hati Dapat Makan Pizza Buatan Sendiri Di Slim Pizza

Dua hari lepas dapat juga lepas giam nak makan pizza. Mula tu ingatkan nak makan kat domino's pizza, tapi last last boleh terjebak dengan Slim Pizza yang terletak kat Sungai Petani.
Apa yang best pasal Slim Pizza ini adalah kita boleh makan banyak mana pizza dan kita buat sendiri pizza. Semua bahan memang dah tersedia. Kita hanya ambil dan bakar sahaja.
Since suami Ms J peminat setia cheese dan daging, memang penuh satu pizza kami buat topping dengan cheese.
Rasa sangat puas hati dapat makan pizza kat sini. Suasana pun menarik, takdela semak sangat. Lagi satu staff pun agak peramah, tu yang best tu.
Kat sini bukan kata ada pizza semata mata taw, ada lagi menu lain. Contohnya ayam goreng, nasi goreng, nugget, buah, spagetti, mushroom soup dan pelbagai jenis minuman.

Tapi kami pergi kali ini memang fokus nak makan pizza sahaja.Makan pizza satu biji pun dah rasa kenyang, memang menu lain tak sentuh pun.




Bila balik rasa rugi pulak. haha. Nampaknya lepas ni memang nak kena pergi lagi.…

Vitamin Untuk Rambut Gugur Yang Sangat Jimat!

Ok, entry kali ini Ms J ingin berkongsi mengenai rambut gugur dan vitamin apa yang sesuai yang kita boleh ambil untuk merawat masalah rambut gugut.
Secara umumnya semua orang boleh alami masalah rambut gugur ini. Tak kira lelaki atau perempuan semua akan alami masalah rambut gugur ini.
Rambut gugur ini bukanlah satu masalah besar, sebab ianya adalah suatu yang seriang berlaku pada diri kita. Tapi yang menjadi masalah tu bila rambut gugur, tapi tak tumbuh tumbuh rambut yang baru.
Jadi, bila rambut gugur semata mata tanpa ada pengganti yang baru, macam mana? Sudah tentu kita akan mengalami masalah botak. Oh no! Semua orang tak mahu botak, malu semua ada kan.
Jadi, sebelum masalah rambut gugur ini semakin berleluasa dan makin teruk, kita kena mengambil tindakan supaya masalah botak tidak akan berlaku.
Maka, sebelum langkah pencegahan dilakukan, apakata kita kenal dulu sebab apa boleh berlakunya rambut gugur ini. Salah satu sebab berlakunya rambut gugur ini adalah kita mengalami ketidaks…

Review Penggunaan Shampoo Shaklee

Kali ini Ms J nak berkongsi mengenai penggunaan Ms J sendiri menggunakan shampoo prosante daripada shaklee.
Sebenarnya Ms J ni adalah masalah kelemumur. Masalah kelemumur yang boleh dikatakan agak teruk.
Bila buka tudung, penuh je kelemumur memutih di atas bahu ni.Nak nak kalau pakai baju warna hitam memang ketara nampak.


Kadang tu malu bila balik umah mak mentua.Rambut yang penuh dengan kelemumur ni nak sikat pun segan.
Bukan tu je, kelemumur ni juga menyebabkan banyak rambut gugur.Mana taknya,bila kulit kepala tak sihat,macam mana rambut nak tumbuh subur.Bila sikat je rambut penuh kat sikat.Eh,kalau tak sikat pun rambut memang penuh gugur di lantai.
Stress bila tengok.Tambah lagi bila anak dah masuk dua, memang kerap la rambut gugur berlaku.Bukan tu je, suami pun perasan yang rambut kat tengah ni dah macam botak.
Omg!Lagi stress masa tu.Iyala suami sendiri bagitahu macam tu.Malu semua ada dengan masalah rambut gugur dan kelemumur ni.Dan dari situlah Ms J mula cari jalan penyelesaia…

Bercuti Di Tok Aman Bali Beach Resort, Kelantan

Minggu lepas, Ms J sempat balik kampung. Alang alang dah balik kampung, maka saja je nak pergi bercuti di Kelantan ini.
Sebenarnya ini adalah kali pertama Ms J bercuti di Kelantan. Tempat yang Ms J pilih kali ini adalah Tok Aman Beach Resort yang terletak di Pasir Puteh Kelantan.

Pemilihan tempat resort kali ini Ms J pilih saja di booking.com. Kalau nak lagi senang, buka je kat trivago, dan boleh bandingkan harga resort ini. Maka, korang boleh pilihlah dengan harga yang murah.
Biasalah sebelum nak tempah Tok Aman Beach Resort ini, Ms J buatlah survey dulu. Kat laman sosial ramai yang kata best, dan Ms J juga boleh tengok ramai yang bagi rating 4 @ 5 bintang.

Maka, tak ragu ragu lagi. Terus Ms J tempah resort ini. Kali ini Ms J tak tempah bilik yang untuk dua orang, tapi bilik untuk family, iaitu family deluxe room
Family deluxe room ini mempunyai sebuah katil king dan katil single, sebuah kerusi panjang, tv, meja bekerja dan dilengkapi dengan penghawa dingin.
Bilik ini juga disediaka…

Cara Mudah Hilangkan Jeragat Dengan Berkesan

Kita ini mudah sangat dapat masalah jeragat. Bukan kata orang muda je, malah orang tua pun ada juga masalah jeragat ini. 
Jeragat ini boleh berlaku pada sesiapa sahaja, sebabnya punca berlakunya jeragat ini ada di mana mana. Contohnya kita mengalami kerosakan kulit.
Kerosakan kulit boleh menyebabkan kehadiran jeragat dengan mudah. Kerosakan kulit juga boleh menjadikan jeragat lebih jelas.
Kerosakan kulit ini boleh berlaku apabila kita kerap bertukar produk pencuci atau produk kosmetik. Selalu kita perasan kan, kalau mak mak kita yang selalu bertukar bahan kosmeik ini, mesti banyak sangat jeragat yang tumbuh. Inilah puncanya!
Jadi, macam mana nak hilangkan jeragat ini? Boleh ke jeragat ini hilang dan muka kita kembali flawless seperti biasa?
Haa, kalau nak tahu, meh tengok.


Harapnya perkongsian ini dapat membantu para wanita di luar sana yang ada masalah jeragat. Jangan lupa hubungi Ms J untuk sebarang pertanyaan atau belian.
Ms J 016 444 2685