Skip to main content

Posts

Jeragat Hilang Dengan Menggunakan Kentang Dan Lemon, Mudah Dan Sangat Jimat!

Percaya atau tak, jeragat juga boleh hilang dengan menggunakan dua bahan utama yang ada di dalam rumah kita. Nak tahu bahan apa yang Ms J maksudkan adalah lemon dan kentang.
Ya, lemon dan kentang!
Sangatlah mudah dengan guna dua bahan ini sahaja, jeragat pun boleh hilang. Tak perlu nak bersusah payah mencari bahan lain. Dua bahan ini memang dah cukup senang untuk diperolehi.
Jadi, jangan tak cuba pula lemon dan kentang ini untuk hilangkan jeragat. Caranya sangatlah mudah. Ini adalah hasil perkongsian daripada Esyima Zahari mengenai petua hilangkan jeragat dengan dua bahan ini.
Mari kita lihat macam mana caranya nka hilangkan jeragat dengan hanya menggunakan lemon dan kentang ini.
Jeng jeng jeng...
Bahan Bahan

1 biji lemon1 biji kentangBekas kiub ais

1.Sebelum tu, dah tentu kita kenalah bersihkan wajah dulu dulu apply masker ini.
2.Keluarkan cube kentang tadi dari peti ais, dan sapu pada bahagian wajah, terutamanya pada bahagian yang banyak jeragat. Sapu sampai cube itu cair
3.Hati hati…
Recent posts

Tak Sangka dengan Menggunakan Cuka Epal, Jeragat Pun Boleh Hilang, Kulit Makin Flawless!

Bahagian muka adalah salah satu bahagian yang sering di titik beratkan. Kalau ada jeragat dan jerawat pasti ada je cara kita tak senang senang duduk kan?
Pasti ada je yang kita nak cuba untuk hilangkan masalah kat muka ini. Bukan itu  je, malah kita juga cenderung untuk mencuba pelbagai jenis produk jeragat, asalkan jeragat yang ada di muka ni nampak pudar atau hilang!
Jika anda salah seorang yang fobia dengan masalah jeragat ini, apa kata gunakan cuka epal sebagai salah satu cara hilangkan jeragat.
Haa, jangan ingat cuka epal ini untuk kurus sahaja taw, malah ianya bantu menghilangkan jeragat. Tak percaya? Haa, meh kita tengok review salah seorang pengguna cuka epal untuk hilangkan jeragat di laman facebook beliau.
Ini adalah perkongsian daripada Zilla Janis, yang mana telah menggunakan cuka epal sebagai salah satu alternatif untuk menghilang jeragat. Baca ini.
Tak sangka cuka epal ini bagus untuk hilang jeragat!
Bukan tu ja. Tompok hitam kat muke pon boleh pudar.
Dah seminggu zilla cu…

Produk Hilangkan Jeragat Dengan Berkesan

Assalamualaikum
Semalam Ms J ada bercerita mengenai boleh ke jeragat degil ini hilang kan. Jadi ,hari ini Ms J nak sambung lagi cerita rentetan daripada cara nak hilangkan jeragat degil ini.>>> Boleh ke jeragat degil hilang?
Salah satu cara yang kita boleh buat untuk menghilangkan jeragat adalah dengan menggunakan produk yang berkesan.
Salah satu produk yang boleh hilangkan jeragat dengan berkesan adalah daripada set jeragat shaklee. Seriusly Ms J sendiri dah guna dan sungguh kagum dengan produk shaklee ini.
Set jeragat shaklee ini bukan saja boleh hilangkan jeragat, tapi membuatkan kulit lebih lembap dan berseri. Niat beli set jeragat shaklee ini untuk hilangkan jeragat je, tapi bila dapat kesan lain yang sangat memberangsangkan, terus jatuh cinta dengan set jeragat shaklee.
Set jeragat shaklee ini boleh dikategorikan kepada dua, iaitu vitamin untuk jeragat dan juga penjagaan wajah (youth skincare).
Vitamin Shaklee Untuk Jeragat
Untuk hilangkan jeragat secara luaran, boleh c…

Boleh ke Hilangkan Jeragat Degil?

Assalamualaikum.

Rasanya sudah lama Ms J tidak menulis hari ini.Dah berkepuk habuk kat blog ini.Okla harini paksa juga diri untuk menulis mengenai 'hilangkan jeragat degil'.

Sebelum itu, mesti korang tertanya tanya kan, boleh ke nak hilangkan jeragat degil ini.Iyalalah, dah nama pun jeragat degil, rasa macam susah je.

Bagi Ms J, boleh! Sudah tentu boleh hilangkan jeragat degil ini.Kalau tak, masakan orang yang ada masalah jeragat teruk kulit muka boleh jadi flawless kembali.Jeles kan.

Semestinya boleh hilangkan jeragat ini.Bagi yang rasa tak boleh hilangkan jeragat degil tu,mungkin korang belum ketemu sama produk yang sesuai untuk hilangkan jeragat degil.

"Masalahnya, dah banyak produk saya cuba, tapi jeragat masih lagi degil.Masih lagi ada!"

Ini adalah salah satu luahan hati, pengguna yang mempunyai masalah jeragat degil.

Ya, Ms J faham.Seperti yang Ms J katakan tadi, anda belum lagi ketemu sama produk yang baik untuk hilangkan jeragat degil.Suatu produk yang bagus,…

Testimoni: Kahak, Batuk Dan Selsema Kini Tiada Lagi!

Sekarang ini dah bermula musim hujan. Biasalah bila hujung hujung tahun, musim hujan dan musim banjir. 
Jangan lupa, bila musim hujan macam ini awasi anak anak anda. Jangan biarkan dorang bermandikan hujan, sebab ianya boleh mendatangkan masalah seperti demam, selsema dan batuk.


Bila ada masalah seperti ini maka semua kerja pun tak jadi. Badan lemah, selsema dan tidak larat. Maka, terpaksalah berehat di rumah.
Kalau anak anak yang bersekolah tu, mesti risau dorang tak boleh ke sekolah. Nanti ketinggalan dalam pelajaran.
Bukan kata anak anak je terpaksa cuti, mak ayah juga terpaksa ambil cuti bersama untuk jaga dorang. Jadi, terpaksa cuti untuk hantar dorang ke klinik dan sebagainya.
Dan yang lagi teruk tu bila setiap bulan terpaksa berulang alik ke klinik kerana anak selalu demam. Jadi, di sini Ms J nak berkongsi kisah Puan Umi Shida yang ambil alternatif bijak untuk mengurangkan demam, selsema dan kahak anak beliau.
Tengok ini...
Saya mula amalkan suppliment omega guard pada anak say…

Cara Jimat Beli Tiket Wayang

Assalamualaikum dan Selamat Pagi!
Masih tak habis lagi ke dengan sale semalam, 11/11.Ms J tak beli apa apa pun, tengok apps Lazada atau Shoppe pun tak. 
Memang tak mahu tengok, sebab nanti kalau tengok mesti ada je barang nak beli.Betul tak? Macam tulah bila perempuan ini.haha
Tapi hari ini Ms J bukan nak cerita pasal sale semalam, tapi Ms J nak cerita bagaimana nak beli tiket wayang dengan harga murah.
Harga yang murah taw. Bukan harga biasa yang kita dok pergi beli kat kaunter tu. Biasa tiket wayang kan dalm RM 12-RM 16. Tapi yang Ms J nak share hariini adalah beli tiket wayang dengan harga jimat sangat.
Tadaaaa... setiap tiket wayang dengan harga RM 8.99 sen sahaja. Tak kisah kita nak pergi tengok hari biasa atau weekend harga tetap sama sahaja.


Cuma, ianya hanya untuk wayang biasa sahaja. Tak boleh guna untuk couple seat, 4d atau lain lain lagi.


Berbaloi la kan?
Cumanya korang kena jadi pengguna Digi dulu lah. Baru boleh dapat tiket wayang dengan harga jimat ini. Kalau korang dah…

Megasale Shaklee 11/11

Rasanya semua orang tertunggu tunggu tarikh 11/11 ini kan. Tertunggu tungu kot lah ada sale apa apa.
Shopping online seperti Lazada, Shoppe,atua mana mana online medium untuk shopping, semua bakal melancarkan sale untuk produk mereka.
Termasuklah shaklee. Haa, shaklee juga sale untuk 11/11 taw. Oleh kerana 11/11 ini jatuh pada hari Ahad, maka semua belian boleh dibuat online.

Eh, korang tak perlu susah susah pun. Korang boleh order terus je dengan Ms J. Sama je sebenarnya. Lagi mudah adalah.
Nak order sebarang produk shaklee boleh terus hubungi Ms J dengan klik link ini.
Ms J 016 444 2685
Untuk makluman korang, sale ini hanya sah untuk hari ini sahaja taw. Jadi korang apalagi, cepat cepat order atau buat belian pada hari ni taw.
Anda boleh nikmati 11 % diskaun untuk pembelian produk shaklee seperti

Beli twinpack GLA ComplexBeli twinpack Coq Trol PlusBeli Twinpack CarotomaxBeli Set Youth Day