Skip to main content

Posts

Showing posts from July 19, 2016

Kisahku Beli Rumah Pertamaku

Assalamulaikum semua. Hari ini Jam sibuk sangat, dalam sibuk-sibuk pun sempat lagi nak menulis ni.hehe. Sebenarnya tengah tunggu nak pergi makan ni.
Ok hari ini Jam nak kongsi pengalaman Jam beli rumah subsale. Ala dalam bahasa mudah nya rumah second hand. Bulan lepas sibuk sangat dan hati pulak asyik fikir nak raya tak sempat nak buka semua parcel. Semalam baru buka, opppssss borang nak keluar kwsp belum hantar lagi.
Aduiii lambat lagi la nak dapat rumah nanti. Kisah Jam nak beli rumah ini tak di duga pun sebenarnya. Bila ada masa lapang tu saja-saja tengok kat mudah.com kot ada rumah murah-murah. Pastu telefon terus agent tu tanya. 
Nak di jadikan cerita terjumpa lah rumah yang Jam nak beli ni. Hari itu saja je pergi tengok keadaan rumah, tapi agent tu cakap dah ada orang cuba loan. Kalau dia tak lulus loan barulah Jam boleh try pula.





Ok la sebab tak niat pun nak beli rumah tu. Tup-tups dalam 2 minggu macam tu agent tu telefon bagitahu berminat lagi tak dengan rumah tu? Sebab orang…