Skip to main content

Posts

Showing posts from May 7, 2020

Pelembap Untuk Kulit Kering

Harini Ms J nak berkongsi mengenai pelembap untuk kulit kering. Sebenarnya, dah lama masalah kulit kering ini Ms J alami.
Tambah tambah lagi kalau lepas cuci muka. Rasa kulit kering dan merekah macam tu. Mungkin faktor pencuci muka sama kot.
Lepas dah menjadi ahli shaklee, Ms J ada mengikuti kelas nutrisi mengenai set skincare shaklee iaitu youth skincare. 
Pada mula tu, rasa teragak agak la juga nak beli skincare youth ini.Iya la sebelum ini dok guna skincare yang biasa biasa saja. Harga pon biasa biasa je la kan.


Tapi bila fikirkan kulit muka yang kering ini, gagah juga nak cuba. Bila ada kulit kering ini, kalau pakai bedak pon rasa tak best.
Rasa kulit tak lembap. Malah kulit pon nampak ada tompokan kering sana sini. Memang tak sekata la bila pakai bedak tu.
Youth skincare shaklee ini terdiri daripada pencuci muka, toner, pelembap, krim malam, krim siang, radiance c + e dan krim mata. Tapi, since Ms J ada masalah bajet pada ketika itu, maka perkara pertama yang Ms J cuba adalah pe…