Skip to main content

Posts

Showing posts from August 11, 2018

Kesan Fibroid Pada Wanita dan Ibu Hamil

Fibroid adalah sejenis tumor yang sering di alami oleh kaum wanita. Boleh dikatakan 20 %-50 % wanita dewasa ini mengalami fibroid.
Fibroid ini juga dikenali sebagai 'uterine myomas, leiomyomas atau fibromas'.

Masalah fibroid ini dikatakan 99 % adalah jenis yang tidak berbahaya, maksudnya ianya bukanlah sejenis kanser yang boleh merebak ke seluruh sistem badan.
Namun, jika ianya dibiarkan begitu sahaja tanpa diambil rawatan alternatif ianya boleh memberi kesan pada kaum wanita.
Kesan Fibroid
Apakah kesan fibroid pada wanita ni?Ni haa antaranya adalah Perubahan kitaran haid bulanan seperti lebih banyak pendarahan, lebih kerap datang bulan, sakit dan kejang semasa haid dan anemia (kekurangan darah)
Tekanan daripada fibroid contohnya sukar dan mungkin juga kerap membuang air kecil, sukar membuang air besar, sakit dibahagian dubur dan abdomen kejang
Rahim dan abdomen semakin buncit dan membesar
keguguran dan mungkin juga kemandulan
Bahaya fibroid pada Kehamilan Jika anda adalah salah s…

Testimoni Vivix Kecutkan Cyst Dan Fibroid

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Semalam kat group kami rancak berbincang mengenai vivix yang banyak membantu dalam masalah cyst and fibroid..
Dan masing masing berkongsi kisah masing masing yang mempunyai cyst dan akhirnya cyst itu mengecut dan ada yang sudah tiada.
Semua ni gara gara vivix.Mereka mengamalkan vivix sebagai salah satu langkah berikhtiar untuk merawat cyst dan fibroid yang di hadapi.
Jadi, pada pagi ini Ms J ingin berkongsi mengenai testimoni vivix yang mana banyak membantu dalam mengecutkan cyst dan fibroid.
Testimoni Vivix Kecutkan Cyst dan Fibroid
Testimoni 1Hasil pengambilan vivix, vitamin c, vitamin E dan carotomax, fibroid yang dulunya 7 cm kini hanya bersaiz 1 cm++

Testimoni 2 Ni pula kisah Aida. Baru minggu kedua amalkan vivix, gla complex dan catoromax, cyst beliau didapati sudah tiada!


Testimoni 3 Cyst yang bersaiz 10 cm menjadi 2 cm. Subhanaallah!


Testimoni 4
Setelah tiga minggu amalkan vivix, cyst hilang!
Testimoni 5 Tak jadi kena pembedahan, gara gara fibr…