Skip to main content

Posts

Showing posts from July 21, 2016

Stress Bila Tengok Rambut Gugur? Kenali Punca dan Penyelesaiannya

Pernah tak anda rasa stress bila tengok banyak sangat rambut gugur? Jam pun pernah mengalami situasi itu. Bila lepas bersalin 4 bulan, banyak sangat rambut gugur, malah kalau bangun tidur tu penuh rambut kat bantal.



Agak bimbang jugak waktu. Nanti lama kelamaan boleh botak ni. Kalau sikat rambut tak usah cakap lah penuh sikat tu nanti.
Mak cakap mungkin sebab lepas bersalin, bawakkan budak. Selain itu Jam pun cuba jugak alternatif lain. Banyak kali tukar shampoo, last-last sekali Jam guna shampoo v-asia.heehe.Waktu tu tak kenal lagi dengan shaklee ni.
Jadi hari ini Jam nak berkongsi dengan korang kat luar sana mengapa boleh terjadi rambut gugur ini. 
Punca Rambut Gugur
Penggunaan bahan kimia yang berlebihan Bagi mereka yang suka  mewarnakan rambutnya dan suka menggunakan bahan kimia untuk meluruskan rambut mereka.Penggunaan bahan kimia akan merosakkan rambut sehingga ke akarnya. Kesannya, rambut gugur terjadi.

Perubahan hormon ketika mengandung dan melahirkan anak (untuk wanita). Ram…

Indian Fesyen Stail, Macam-Macam Ada

Assalamualaikum semua.
Dah makan tengahari ke? Haa hari ini Ms J makan nasi ayam dengan laksa. Entah angin apa entah asyik nak makan laksa je.Semalam pun makan laksa jugak. Lepas gian kot masa berpantang tak boleh makan laksa.
Ok petang-petang macam ni Ms J bukan nak cerita pasal makanan, tapi nak cerita pasal baju. hehe. Tadi tengok kawan sibuk dengan bisnes fesyen, maka terdetik lah nak 'promote' bisnes dia pula kat sini.Kotla ada yang berminat boleh lah hubungi beliau.
Kawan Ms J ni Indian, dia jual baju Indian punya stail. Ms J tengok cantik-cantik jugak.Macam-macam ada macam sari, punjabi material, kurtis, legging pants dan macam-macam lagi.
Punjabi material tu kain nak buat baju punjabi. Kalau order kain jadi kita dapat buat ukuran sendiri untuk buat baju. Jadi tak de lah masalah tak de saiz atau tak muat bila beli baju nanti. Kan senang tu, haa bagi yang berminat dengan indian silk tu bolehlah roger-roger.huhu

Apa yang Ms J kagum nya adalah dia dapat supplier dari Indi…