Skip to main content

Posts

Showing posts from November 25, 2016

Jenis- Jenis Kanser Yang Sering Terjadi

Assalamulaikum dan salam Jumaat!
Hari Jumaat yang penuh dengan jadual kerja, tapi masih sempat untuk menulis di sini.hehe.
Hari ini punya aktiviti adalah menolong encik suami memasukkan data pesakit di makmal. Opps mungkin ada yang tidak faham kan..
Suami Ms J adalah seorang pegawai makmal perubatan, dan biasanya hari jumaat ini adalah hari yang paling busy buatnya.Banyak 'sample' darah yang perlu di setelkan sebelum pukul 4 petang nanti.
Nak tak nak memang Ms J kena hulurkan tangan ringankan beban, walaupun hati ini tidak rela.huhu.
Namun di sebalik semua ini banyak yang Ms J belajar. Dan yang paling tidak boleh dilupakan adalah melihat sample darah/ kanser/ ketumbuhan secara hidup-hidup yang dihantar ke hospital tempat suami Ms J bekerja.

Ada pelbagai jenis, pelbagai warna dan pelbagai saiz. Terdetik di hati ini oo macam ni rupanya. Dan apabila melihat 'consern form' yang di tulis oleh doktor baru tahu ini adalah sekian sekian....
Dari situ mula lah mengoogle mencar…