Skip to main content

Posts

Showing posts from December 29, 2018

Lunch Di Sakae Shushi

Assalamualaikum.
Kali ini Ms J nak berkongsi lunch di Sakae Sushi kat Sunway Karnival Seberang Jaya. Sebenarnya lunch ini tak plan pun, main terjah je. Boleh pula gitu kan?haha
Ini semua kawan angkara kawan Ms J yang ajak. Sebenarnya kami tak tahu nak makan apa lunch. Dok berkira kira beberapa tempat untuk makan, last last makan di Sakae Sushi ini.
Sebenarnya inilah adalah pengalaman pertama Ms J makan di Sakae Shushi ini. Ingatkan tempat ini tak halal, sebabnya kat dalam semua penuh dengan orang cina.
Tapi, bila tengok ada beberapa orang pekerja Melayu, terus yakin, halal!haha. Almaklumlah pertama kali kan.
Nak pilih menu pun berjam. Sebabnya tak tahu nak order apa, dan tak tahu apa yang sedap. Akhirnya kami order yang set nasi + ayam. Tapi lupa dah nama apa. Korang pilih tengok kat menu nanti.
Air pula, kami hanya order yang Japanese tea. Rupanya kat sini air boleh refill taw. Hanya sekali bayar sahaja. Tengok jakun tak kami!haha
Ok. Inilah dia yang kami order. Satu chicken teriyak…