Skip to main content

Posts

Showing posts from October 26, 2018

Youth Moisturiser SPF 50 Sunblock Antara Sunblock Terbaik

Pernah tak korang dengar satu skincare ini? Namanya youth skincare daripada shaklee.Haa, skincare ini baru je dilancarkan pada tahun ini.


Youth skincare ini dihasilkan dengan ramuan yang lebih baik dan dibuat penambah baikkan daripada skincare yang ada daripada sebelum ini.
Dan yang lagi best itu adalah produk shaklee ini adalah salah satu produk yang 'beyond organic'. Maksudnya, semuanya adalah berasaskan bahan semulajadi!
Jadi, memang tak perlu nak ragu ragu lagi dengan youth skincare shaklee ini. 
Set daripada youth skincare ini terdiri daripada:  luminous gel cleanser - pencuciperfecting skin toner - toneryouth activating serum - serumage defense moisturiser - pelembap dan sunblock
Tapi hari ini Ms J hanya nak berkongsi mengenai youth moisturiser atau nama lain adalah age defense moituriser SPF 50.Atau nak lagi mudah Ms J bahasakan sebagai pelmbap aka sunblock je.hehe


Kelebihan Youth Moisturiser SPF 50 Shaklee Apa yang bestnya pasal moisturiser ini berbanding dengan moistu…

5 Jenis Jerawat Yang Kita Sering Alami

Jerawat pun ada banyak jenis ke? Ya, setiap orang mempunyai berlainan jenis jerawat. Ada jerawat yang kecil, besar, bernanah dan bermacam macam lagi.
Dalam kalangan kita, kita tak pernah nak ambil tahu pun kan pasal jenis jerawat ini. Yang berada dalam fikiran adalah bagaimana nak hilangkan jerawat ini.
Betul tak?
Haha. Maka hari ini Ms J nak kongsi lagi mengenai jenis jenis jerawat. Sekuragnya kurangnya kita tahu jenis jerawat apa yang berada di muka kita. Nanti senanglah kita nak cari produk atau skincare untuk merawat masalah jerawat ini.
Jenis Jerawat Yang Sering Dialami
Jerawat ini boleh diklasifikasikan kepada 5 jenis, iaitu :
Papules Namanya pun kita tak pernah dengar kan? haha.Tapi ini lah jenis jerawat yang sering berada di muka kita. Papules ini lebih kepada radang kulit dan mendatangkan benjolan kemerah merahan pada kulit.
Pustules Nama jerawat ini lagi la tak pernah dengar. Tapi bila tengok keadaan jerawat ini, kita mesti tahu. Bentuk jerawat ini adalah bintik merah yang …