Skip to main content

Produk Hilangkan Jeragat Dengan Berkesan

Assalamualaikum

Semalam Ms J ada bercerita mengenai boleh ke jeragat degil ini hilang kan. Jadi ,hari ini Ms J nak sambung lagi cerita rentetan daripada cara nak hilangkan jeragat degil ini.>>> Boleh ke jeragat degil hilang?

Salah satu cara yang kita boleh buat untuk menghilangkan jeragat adalah dengan menggunakan produk yang berkesan.

Salah satu produk yang boleh hilangkan jeragat dengan berkesan adalah daripada set jeragat shaklee. Seriusly Ms J sendiri dah guna dan sungguh kagum dengan produk shaklee ini.

Set jeragat shaklee ini bukan saja boleh hilangkan jeragat, tapi membuatkan kulit lebih lembap dan berseri. Niat beli set jeragat shaklee ini untuk hilangkan jeragat je, tapi bila dapat kesan lain yang sangat memberangsangkan, terus jatuh cinta dengan set jeragat shaklee.

Set jeragat shaklee ini boleh dikategorikan kepada dua, iaitu vitamin untuk jeragat dan juga penjagaan wajah (youth skincare).

Vitamin Shaklee Untuk Jeragat

Untuk hilangkan jeragat secara luaran, boleh cuba ambil vitamin yang terdiri daripada :

GLA complex
  • GLA complex ini membantu mengawal paras hormon estrogen dan testosteron. 
  • Bila hormon ini dah terkawal, maka tak delah lagi jeragat nak tumbuh 
Kenali 4 Punca Berlakunya Jeragat di sini >>> Punca Berlakunya Jeragat

Vitamin C

  • Vitamin C membantu meningkat penghasilan kolagen dalam tubuh
  • Selain itu vitamin C juga membantu menyihatkan kulit dan melawan radikal bebas
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Melambatkan penuaan
  • Menyekat pembentukan jeragat

Kolagen
  • Selain vitamin C, kolagen juga membantu untuk topup kolagen dalam badan
  • Selain itu kolagen ini membantu membentuk struktur kulit yang cantik
Vitamin E
  • Mempunyai antioksidan yang tinggi
  • mengawal vitamin A bagu tujuan pemulihan kulit rosak
  • Mengurangkan jeragat dan menghalang penuaan
ESP
  • Kaya dengan sumber protein, yang membantu menghasilkan sel yang baru dan sihat

Produk Skincare Untuk Hilangkan Jeragat

Selain pengambilan vitamin, korang juga boleh ambil produk penjagaan wajah daripada shaklee iaitu ' youth skincare' yang mana sangat bagus dalam menghilangkan jeragat degil.

Youth skincare ini terdiri daripada 
  • Luminous Gel Oil Cleanser
  • Youth Activating Serum
  • Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Mineral Moisturizer SPF 30 Advance Renewal Night Cream (Rich or Light)
  • Radiance C + E Capsule

Nak dapatkan semua produk shaklee untuk hilangkan jeragat ini, boleh terus hubungi Ms J ye.









Comments

Popular posts from this blog

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Sapu Ubat Gigi untuk Hilangkan Jeragat

Siapa yang tak ada masalah jeragat kat sini? Saya rasa majoriti kaum wanita di luar sana mengalami masalah ini kan?Termasuklah Jam..hehe "Jeragat pada kulit wajah adalah masalah yang paling biasa dihadapi di Asia. Hampir 50% konsultansi kepada doktor kulit dan doktor estetik berkaitan masalah kulit berjeragat." Macam masalah Jam, jeragat ini menetap kat pipi. Bila pakai bedak tebal tang mana pun masih nampak jeragat tu. Kadang-kadang tu berangan juga nak ada kulit yang putih gebu macam Nora Danish kan. Tapi apakan daya... Jadi mulalah tanya mr google cara nak hilangkan jeragat ini. Macam-macam dah letak. Pernah tu letak ubat gigi kat pipi sebab ada baca ubat gigi ni boleh hilangkan jeragat. Jam cuba lah buat, tapi malangnya jeragat tak hilang-hilang juga. Mungkin sebab Jam letak ubat gigi untuk beberapa hari sahaja kot, tak konsistent.Alahai biasa lah semangat tahi ayam je Jam ni. Daripada pembacaan Jam, jeragat ini boleh dicegah dengan beberapa cara. Ini