Skip to main content

Testimoni: Kahak, Batuk Dan Selsema Kini Tiada Lagi!

Sekarang ini dah bermula musim hujan. Biasalah bila hujung hujung tahun, musim hujan dan musim banjir. 

Jangan lupa, bila musim hujan macam ini awasi anak anak anda. Jangan biarkan dorang bermandikan hujan, sebab ianya boleh mendatangkan masalah seperti demam, selsema dan batuk.


Bila ada masalah seperti ini maka semua kerja pun tak jadi. Badan lemah, selsema dan tidak larat. Maka, terpaksalah berehat di rumah.

Kalau anak anak yang bersekolah tu, mesti risau dorang tak boleh ke sekolah. Nanti ketinggalan dalam pelajaran.

Bukan kata anak anak je terpaksa cuti, mak ayah juga terpaksa ambil cuti bersama untuk jaga dorang. Jadi, terpaksa cuti untuk hantar dorang ke klinik dan sebagainya.

Dan yang lagi teruk tu bila setiap bulan terpaksa berulang alik ke klinik kerana anak selalu demam. Jadi, di sini Ms J nak berkongsi kisah Puan Umi Shida yang ambil alternatif bijak untuk mengurangkan demam, selsema dan kahak anak beliau.

Tengok ini...

Saya mula amalkan suppliment omega guard pada anak saya start bulan Jan 2013

Sebelum tu memang kerap bawak Harraz pergi klinik disebabkan kerap selsema dan banyak kahak

Hati ibu mana yang tak risau kan kalau setiap hari bangun pagi nak solat mesti selsema dan hidung tersumbat.

Bila disuruh buang kahak katanya kahak tak nak keluar. Hah apa kes pulak taknak keluar kahak ini

Tapi biasalah doktor akan beri ubat batuk, cair kahak dan selsema. Sampai bila bila pun itulah ubatnya kalau kita ulang alik ke klinik kan.

Jadi, saya ambil keputusan untuk bagi dia makan omega guard dan vitalea children shaklee

ALhamdulillah dalam musim hujan sekarang ni dia tak de dah mengadu hidung tersumbat dan tak boleh bernafas lagi.

Beransur kurang dah tak macam dulu.

Happy sangat sangat sebab saya akan berusaha buat yang terbaik untuk Harraz.


Alhamdulillah anak Puan Umi Shida dah beransur pulih daripada masalah selsema, batuk dan kahak. Tumpang gembira sekali sebabnya memang omega guard ini sangat membantu.>>>Tips Pilih Minyak Ikan

Jadi, korang yang ada masalah anak yang selalu selsema, batuk dan kahak yang banyak boleh cuba omega guard shaklee ini taw.


Comments

Popular posts from this blog

Kenali Penyakit Sopak Dan Punca Terjadinya Penyakit Sopak

Pernah dengar mengenai penyakit sopak?Ms J pun pertama kali juga dengar mengenai penyakit sopak ini.
Alkisahnya minggu lepas Ms J ada kenduri di Pokok Sena Pulau Pinang. Berjumpa dengan bapak saudara sebelah suami yang tompokan putih-putih di badan beliau.
Maka, Ms J bertanyakan pada suami mengenai penyakit bapa saudara beliau. Dan sekarang baru Ms J tahu mengenai penyakit sopak ini.


Apa itu Penyakit Sopak

Penyakit sopak ini bukanlah sesuatu penyakit yang bahaya. Ianya tidak menghasilkan sebarang tanda dan simptom seperti gatal-gatal dan luka.
Penyakit ini merupakan sejenis penyakit kulit yang tidak menghasilkan pigmen. Kesannya kulit kelihatan tompok-tompok putih.
Lagi ketara apabila pesakit mempunyai kulit yang gelap. Sopak ini boleh berlaku di mana-mana bahagian tubuh badan.


Sopak juga di kenali sebagai vitiligo. Vitiligo ini sering berlaku pada mereka yang berumur bawah 20 tahun, namun ianya juga boleh menyerang sesiapa sahaja.
Kenali Punca Penyakit Sopak

Punca penyakit sopak ini m…

Kenali Penyakit batu Karang dan Tanda Awal Penyakit Ini

Assalamualaikum dan selama pagi semua.
Semalam Ms J ada menghadiri kelas online bersama group shaklee independent distributor yang lain.Topik yang hangat di bincangkan adalah mengenai penyakit batu karang di buah pinggang.

Apa itu Batu Karang Di Buah Pinggang?


Batu karang di buah pinggang/ginjal adalah terdapat batu di bahagian buah pinggang kita. Batu ini tumbuh daripada kristal halus yang terjadi daripada beberapa jenis kimia.

Jenis kimia yang sering berlaku adalah seperti kalsium oxalat dan kalsium posphaste. Ada juga yang jarang kita dengar contohnya seperti asid urik, cystine dan magnesium posphate ammonia.

Saiz batu ini boleh jadi sekecil seperti pasir, dan juga boleh jadi sebesar bola golf. Batu ini membesar di buah pinggang kemudian bergerak ke bawah, yakni salur kencing.

Jika batu semakin membesar di salur kencing, ianya boleh menyebabkan pesakit mengalami kesukaran untuk membuang air kecil. Malah bukan itu sahaja, pesakit juga akan merasa sakit dan kencing juga tersekat.

Lag…

Sapu Ubat Gigi untuk Hilangkan Jeragat

Siapa yang tak ada masalah jeragat kat sini? Saya rasa majoriti kaum wanita di luar sana mengalami masalah ini kan?Termasuklah Jam..hehe
"Jeragat pada kulit wajah adalah masalah yang paling biasa dihadapi di Asia. Hampir 50% konsultansi kepada doktor kulit dan doktor estetik berkaitan masalah kulit berjeragat."
Macam masalah Jam, jeragat ini menetap kat pipi. Bila pakai bedak tebal tang mana pun masih nampak jeragat tu. Kadang-kadang tu berangan juga nak ada kulit yang putih gebu macam Nora Danish kan. Tapi apakan daya...
Jadi mulalah tanya mr google cara nak hilangkan jeragat ini. Macam-macam dah letak. Pernah tu letak ubat gigi kat pipi sebab ada baca ubat gigi ni boleh hilangkan jeragat. Jam cuba lah buat, tapi malangnya jeragat tak hilang-hilang juga.
Mungkin sebab Jam letak ubat gigi untuk beberapa hari sahaja kot, tak konsistent.Alahai biasa lah semangat tahi ayam je Jam ni.
Daripada pembacaan Jam, jeragat ini boleh dicegah dengan beberapa cara. Ini adalah antara cara …