Skip to main content

Perodua Aruz Kereta Pertama Ku

Bebarapa hari lepas Ms J dah dapat kereta aruz. Sebenarnya minggu lepas lagi salesman perodua kol, tanya bila boleh ambil kereta, tapi memandang ahad je Ms J free, maka ahad bebaru ni je la baru Ms J pergi ambil.

Rasa excited tu tak tahu nak gambarkan macam mana.Almaklumlah ini adalah kereta pertama Ms J. Umur dah 30 tahun, baru nak beli kereta.Alhamdulillah dipermudahkan semua setelah beberapa bulan menunggu.

Kalau tanya Ms J, kenapa sekarang baru nak beli kereta? Sebenarnya Ms J ini dah beli rumah. Dan sebelum ini hanyalah pakai kerta viva suami je. 

Bila anak dah masuk 3 orang, maka mula survey kereta ala ala MPV gitu. Iyala nak naik viva tu kecik je, tak berapa selesa kalau nak balik kampung.

Maka, lastly kami sekeluarga decide untuk pilih kereta perodua Aruz.

Taraaaaaaa.....Akhirnya, dapat juga Ms J dengan kereta aruzz ini.

Jangan tanya Ms J bab nak drive, confirmlah Ms J tak drive. Sebab rasanya kereta aruz ini sangat besar jika dibandingkan dengan viva. hahaha

Masih lagi ragu ragu untuk drive kereta aruz ini.Jadi, bagi suami jela drive balik kampung nanti.Ms J masih setia dengan kerta vivia lagi.Ecehhhh.


Comments

Popular posts from this blog

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga
Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi.

Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni.



Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru.



TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian.
Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut:
Antara tanda-tanda terkena TB adalah :Batuk kronikDemamBerkeringat pada waktu malamLetihHilang selera mak…

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan?
Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan.

Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan.
Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya.
Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan.
Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee.
Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee 
Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada :
Pepperminth Ginger Plus
Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise
Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lain seperti :
mengurangkan rasa sakit pada bah…

Sapu Ubat Gigi untuk Hilangkan Jeragat

Siapa yang tak ada masalah jeragat kat sini? Saya rasa majoriti kaum wanita di luar sana mengalami masalah ini kan?Termasuklah Jam..hehe
"Jeragat pada kulit wajah adalah masalah yang paling biasa dihadapi di Asia. Hampir 50% konsultansi kepada doktor kulit dan doktor estetik berkaitan masalah kulit berjeragat."
Macam masalah Jam, jeragat ini menetap kat pipi. Bila pakai bedak tebal tang mana pun masih nampak jeragat tu. Kadang-kadang tu berangan juga nak ada kulit yang putih gebu macam Nora Danish kan. Tapi apakan daya...
Jadi mulalah tanya mr google cara nak hilangkan jeragat ini. Macam-macam dah letak. Pernah tu letak ubat gigi kat pipi sebab ada baca ubat gigi ni boleh hilangkan jeragat. Jam cuba lah buat, tapi malangnya jeragat tak hilang-hilang juga.
Mungkin sebab Jam letak ubat gigi untuk beberapa hari sahaja kot, tak konsistent.Alahai biasa lah semangat tahi ayam je Jam ni.
Daripada pembacaan Jam, jeragat ini boleh dicegah dengan beberapa cara. Ini adalah antara cara …