Skip to main content

5 Tips Pilih Minyak Ikan Omega 3 Untuk Kesan Terbaik

 Assalamulaikum dan Selamat Pagi!

Since semalam ada seorang customer dok bertanya pasal sakit lutut yang dialami beliau, maka Ms J sarankan beliau untuk mengambil minyak ikan omega 3.

Dia dah ambil omega 3 brand xx.Tapi masih lagi tak ok.Jadi, Ms J sarankan untuk cuba minyak ikan omega 3 daripada shaklee.

Sambil sambil tu, Ms J ada lah memberikan infomasi sikit pasal tips bagai kita nak pilih minyak omega 3 di pasaran. Dan rasanya, ramai lagi tidak tahu, apa yang harus kita tahu, sebelum beli minyak ikan omega 3 ini.

Jadi, di kesempatan ini, maka Ms J nak berkongsilah tips bagaimana kita nak pilih minyak ikan omega 3 yang terbaik.

Tips Pilih Minyak Ikan Omega 3

1. Bebas Pencemar Logam Berat

Since, minyak ikan ini diperbuat daripada ikan, maka kita kena pastikan ikan tersebut bebas daripada bahan pencemar logam berat seperti mercuri.

Macam mana kita nak pastikan minyak ikan tersebut bebas bahan pencemar logam berat?Mudah saja, pastikan brand minyak ikan yang kita pilih itu telah mengalami peringkat penyulingan yang tertinggi.

Semakin tinggi tahap penyulingan, makin kuranglah bahan pencemar yang terdapat pada minyak ikan tersebut.

2. Jumlah EPA dan DHA

Kita kalau beli minyak ikan ada tengok tak pada label minyak ikan berapa kandungan DHA dan juga EPA?

Kebanyakkan daripada kita hanya tertumpu kepada jumlah keseluruhan kandungan DHA dan EPA sahaja.Jadi, untuk kesan yang terbaik, pastikan kita tengok pada berapa jumlah DHA dan EPA pada minyak ikan tersebut.

Cari jenama minyak ikan yang sekurang kurangnya jumlah 300 mg DHA dan 400 mg EPA.

3.Elakkan Perisa Tiruan

Since minyak ikan ini berbaur hanyir, maka ramai yang mencuba minyak ikan yang dicampur perisa tiruan.

Sebenarnya, jika minyak ikan tersebut telah mengalami tahap penyulingan yang tertinggi,bukan sahaja boleh menghilangkan logam berat, malah ianya mampu menghilangkan bau hanyir pada minyak ikan tersebut.

4. Spektrum Lengkap

Pilih minyak ikan yang mempunyai spektrum lengkap omega 3 sebagai tambahan kepada EPA dan DHA untuk menyokong dan mengekalkan fungsi tubuh yang normal.

Pilih minyak ikan yang mempunyai spektrum lengkap 7 omega 3 termasuk EPA, DHA dan banyak lagi.

5. Saiz Ikan

Pilih minyak ikan yang diperbuat daripada saiz ikan yang kecil.Sebabnya, saiz ikan yang kecil ini mempunyai kebarangkalian bahan pencemar adalah lebih rendah berbanding dengan ikan bersaiz besar

Rasanya sekian saja 5 tips cara pilih minyak ikan omega 3 daripada Ms J. Harapnya kita dapat praktikkan sebelum membeli sebarang produk minyak ikan omega 3.Bye...





Comments

Popular posts from this blog

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga
Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi.

Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni.



Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru.



TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian.
Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut:
Antara tanda-tanda terkena TB adalah :Batuk kronikDemamBerkeringat pada waktu malamLetihHilang selera mak…

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan?
Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan.

Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan.
Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya.
Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan.
Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee.
Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee 
Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada :
Pepperminth Ginger Plus
Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise
Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lain seperti :
mengurangkan rasa sakit pada bah…

Sapu Ubat Gigi untuk Hilangkan Jeragat

Siapa yang tak ada masalah jeragat kat sini? Saya rasa majoriti kaum wanita di luar sana mengalami masalah ini kan?Termasuklah Jam..hehe
"Jeragat pada kulit wajah adalah masalah yang paling biasa dihadapi di Asia. Hampir 50% konsultansi kepada doktor kulit dan doktor estetik berkaitan masalah kulit berjeragat."
Macam masalah Jam, jeragat ini menetap kat pipi. Bila pakai bedak tebal tang mana pun masih nampak jeragat tu. Kadang-kadang tu berangan juga nak ada kulit yang putih gebu macam Nora Danish kan. Tapi apakan daya...
Jadi mulalah tanya mr google cara nak hilangkan jeragat ini. Macam-macam dah letak. Pernah tu letak ubat gigi kat pipi sebab ada baca ubat gigi ni boleh hilangkan jeragat. Jam cuba lah buat, tapi malangnya jeragat tak hilang-hilang juga.
Mungkin sebab Jam letak ubat gigi untuk beberapa hari sahaja kot, tak konsistent.Alahai biasa lah semangat tahi ayam je Jam ni.
Daripada pembacaan Jam, jeragat ini boleh dicegah dengan beberapa cara. Ini adalah antara cara …