Skip to main content

3 Fungsi Minyak Ikan Omega Untuk Bayi

Pertama kali Ms J kenal dengan minyak ikan adalah pada tahun 2015. Tu pon sebab anak.Anak MS J ini yang selalu demam dan selsema.


Kawan Ms J mengesyorkan untuk ambil minyak ikan omega 3. Lalu Ms J beli minyak ikan omega guard shaklee.

Alhamdulillah, sangat puas hati!Sebabnya Ms J perasan anak Ms J dah jarang demam mahupun selsema. Alhamdulillah!

Jadi, Ms J nak bercerita la sikit mengenai fungsi minyak ikan omega ini buat ibu ibu yang ada anak kecil di luar sana.

Fungsi Minyak Ikan Omega 

Perkembangan Otak

Minyak ikan omega guard shaklee ini kaya dengan omega 3. Omega 3 ini sangat penting dalam membantu perkembangan otak. 

Ini kerana omega 3 ini di ibaratkan seperti makanan kepada otak. Bila otak dah cukup makanan, maka ianya boleh berfungsi dengan baik. Sebab itulah kalau kita nak anak bijak, bagi dorang amalkan minyak ikan omega ini.

Mengurangkan Gejala Ekzema dan Asthma

Kedua, minyak ikan omega ini membantu dalam mengurangkan gejala ekzema dan asthma. Omega 3 ini bertindak sebagai anti radang atau anti inflamasi.

Contohnya macam penyakit asthma, ianya berlaku disebabkan oleh keradangan para salur pernafasan. Jadi,dengan pengambilan minyak ikan omega ini, ianya membantu mengatasi keradangan tersebut.

Menguatkan Sistem Imunisasi Badan

Ketiga, minyak ikan omega ini membantu menguatkan sistem imunisasi dan pertahanan badan. Seperti yang kita tahu, kanak kanak sistem imunisasi badan mereka adalah lemah, jadi jika terdapat sebarang virus, mereka senang terkena.

Jadi, sebagai langkah pencegahan, amalkan lah minyak ikan omega 3 ini buat anak anak kita.

Saya sudah, anda bila lagi..hehe

Kalau ada yang nak order minyak ikan omega guard shaklee, boleh terus hubungi Ms J Comments

Popular posts from this blog

Khasiat Buah Pear Yang Ramai Tak Tahu!

Nah buah pear! Sebenarnya Ms J ni jarang nak makan buah, apatah lagi buah buahan import seperti buah pear ni. Tapi disebabkan oleh nak diet dan sihat, maka terpaksalah ambil buah pear ni. Sebenarnya, tak tahu nak beli buah apa semalam. Pergi pasar malam ternampak buah pear yang besar besar dan cantik, maka terjebak juga untuk beli.hehe Buah pear ni Ms J panggil sebagai buah lai. Iyalah lain negeri lain juga panggilan untuk buah pear ni kan.Dalam bahasa sains nya buah pear ini dikenali sebagai pyruss spp. Sebenarnya buah pear ni ada dua jenis, ada yang kulit hijau dan kulit kuning air macam tu. Buah pear ini sering dicari oleh ramai orang kerana ianya banyak dijual di pasar basah, pasar malam, pasar tani, dan mana mana pasaraya. Lagi satu buah pear ni diminati oleh ramai orang kerana harganya yang murah dan berpatutan. Bukan sebab harganya yang murah je , tapi buah pear ini mempunyai khasiat yang tersendiri.  Antara khasiat buah pear ini adalah bertindak sebagai

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada