Skip to main content

Susu badan Makin Banyak, Ini Rahsia Saya!

Kali ini Ms J ingin berkongsi mengenai bab penyusuan. Alhamdulillah ,anak ketiga baru berpeluang untuk memberi susu badan bila dah masuk kerja.

Kalau anak pertama dan kedua sebelum ini, Ms J terus beri susu formula.Tapi anak ketiga ini memang dah nekad, untuk menyusu badan sepenuhnya.

Alhamdulillah, dipermudahkan urusan Ms J. lagi gembira bila hari hari pam dapat hasil yang memberangsangkan.

Kalau nak tahu, masa dalam pantang Ms J hampir putus asa. Sebab rasa susu badan kurang, dan tidak mencukupi untuk baby. Tapi sebab dah nekad nak bagi susu badan, Ms J bagi juga susu badan walaupun baby kerap merengek dan menangis.

Alhamdulillah, makin kerap Ms J bagi susu, Ms J boleh rasakan susu semakin banyak. Kekadang tu sampai basah baju.

Bila dah macam tu, Ms J terus bagi susu badan tanpa henti. Kekadang tu, orang tua dok bising juga, suruh Ms J bagi susu formula sebab baby nampak tak kenyang.

Tapi Ms J ni jenis pekakkan telinga, dan terus bagi susu badan je. Bila dah nak masuk kerja, Ms J mula risau, takut susu takde bila nak pum nanti.

Dua minggu sebelum masuk kerja, Ms J mula start pum susu untuk buat stok baby kat nursery nanti. Alhamdulillah, hasilnya amatlah membanggakan Ms J walaupun tak banyak, tapi Ms J dah cukup bersyukur.

Dari pengalaman anak kedua dahulu, nak dapatkan 1oz pun susah. Tapi kali ini pertama kali pum dah dapat 2 0z. Apalagi, Ms J dah terlalu gembira dan teruskan pum mengikut jam yang sekata setiap hari.

Alhamdulillah sesangat, sampai ke harini, stok susu masih lagi banyak dan cukup untuk baby Ms J. Eh, kalau nak tahu rahsia Ms J untuk dapatkan susu yang banyak adalah dengan mengambil suplement dari shaklee.Tadaaaaa....

Ms J mula ambil suplement shaklee ini sejak hamil lagi, dan bila dalam pantang pun Ms J masih ambil sampailah sekarang. Alhamdulillah, sangat membantu.

Korang yang ada masalah susu badan kurang, susu tak meriah, susu badan cair dan kurang pekat, apakata cuba vitamin shaklee ini.

Dan kalau nak tahu, Ms J bukan je guna semata mata vitamin shaklee ini, tapi Ms J juga adalah ahli shaklee, jadi kalau korang yang nak order produk shaklee boleh hubungi terus Ms J


Rasakan penangan shaklee.Ms J dah!

Comments

Popular posts from this blog

Khasiat Buah Pear Yang Ramai Tak Tahu!

Nah buah pear! Sebenarnya Ms J ni jarang nak makan buah, apatah lagi buah buahan import seperti buah pear ni. Tapi disebabkan oleh nak diet dan sihat, maka terpaksalah ambil buah pear ni. Sebenarnya, tak tahu nak beli buah apa semalam. Pergi pasar malam ternampak buah pear yang besar besar dan cantik, maka terjebak juga untuk beli.hehe Buah pear ni Ms J panggil sebagai buah lai. Iyalah lain negeri lain juga panggilan untuk buah pear ni kan.Dalam bahasa sains nya buah pear ini dikenali sebagai pyruss spp. Sebenarnya buah pear ni ada dua jenis, ada yang kulit hijau dan kulit kuning air macam tu. Buah pear ini sering dicari oleh ramai orang kerana ianya banyak dijual di pasar basah, pasar malam, pasar tani, dan mana mana pasaraya. Lagi satu buah pear ni diminati oleh ramai orang kerana harganya yang murah dan berpatutan. Bukan sebab harganya yang murah je , tapi buah pear ini mempunyai khasiat yang tersendiri.  Antara khasiat buah pear ini adalah bertindak sebagai

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada