Skip to main content

Program Shaklee (FutureProof ) Ipoh

Semalam telah berlangsungnya salah satu event dalam shaklee yang dinamakan sebagai FutureProof Shaklee.

Program ni berlangsung di Ipoh.Kali ini Ms J dapat join,ingatkan dah tak dapat join.Ni gara gara tetiba driver yang kami nak tumpang tu tetiba tiba cancel,tak dapat datang.

Last minute,sehari sebelum event ni,upline mesej katanya ada orang boleh tumpangkan.Apalagi,rasa gembira yang tak terkata.

Program ni berlangsung sehari je.Jadi,kami pergi balik hari.Takdela nak bermalam di sana.Kami bertolak dari Sungai Petani pada pukul 6 pagi dan sampai di Ipoh hampir pukul 8 pagi.

Okla tu,sebab program bermua pukul 9.Sempat la breakfast dulu.Eh,breakfast kami tak beli pun.Semuanya di sediakan..Lepas breakfast baru event mula.Tupun dah dekat pukul 9 pagi.

Program kali ini banyak sesi.Sesi pertama bersama Nad Zaim.Best sangat ceritanya.Cerita beliau kenapa bershaklee walaupun sudah mempunyai jawatan tetap sebagai guru.

Sangat terinspirasi dengan kisah beliau! Sesi kedua pula bersama Wahedah,salah seorang leader dalam shaklee.Kali ni beliau menceritakan pasal bagaimana nak skor car bonus dalam shaklee.

Eh,buat yang lagi tak tahu,dalam shaklee ada bonus kereta taw.Bonus ni shaklee bagi dalam bentuk cash,jadi terpulang pada kita nak buat apa dengan duit tu.

Sesi ketiga pula bersama Hor.Beliau menceritakan mengenai teknik approach.Iyala, walaupun sekarang semua di zaman interney, buat bisness pun online tapi kita kena jugak approach orang taw.Tulah, salah satu cara kita nak kembangkan bisness.

Sesi petang pula kami diberi peluang untuk bersama Master Zainul dan Master Lyna.Kami diberi info yang sangat bermanfaat.Rugi kalau sesiapa tak join semalam.

Jom layan gambar kami, geng geng shaklee sekitar Perak dan Kedah










Overal program futureproof shaklee kali ini sangatlah best!Lepas ni memang tak sabar lagi nak join mana mana program shaklee.

Comments

Popular posts from this blog

Khasiat Buah Pear Yang Ramai Tak Tahu!

Nah buah pear! Sebenarnya Ms J ni jarang nak makan buah, apatah lagi buah buahan import seperti buah pear ni. Tapi disebabkan oleh nak diet dan sihat, maka terpaksalah ambil buah pear ni. Sebenarnya, tak tahu nak beli buah apa semalam. Pergi pasar malam ternampak buah pear yang besar besar dan cantik, maka terjebak juga untuk beli.hehe Buah pear ni Ms J panggil sebagai buah lai. Iyalah lain negeri lain juga panggilan untuk buah pear ni kan.Dalam bahasa sains nya buah pear ini dikenali sebagai pyruss spp. Sebenarnya buah pear ni ada dua jenis, ada yang kulit hijau dan kulit kuning air macam tu. Buah pear ini sering dicari oleh ramai orang kerana ianya banyak dijual di pasar basah, pasar malam, pasar tani, dan mana mana pasaraya. Lagi satu buah pear ni diminati oleh ramai orang kerana harganya yang murah dan berpatutan. Bukan sebab harganya yang murah je , tapi buah pear ini mempunyai khasiat yang tersendiri.  Antara khasiat buah pear ini adalah bertindak sebagai

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada