Skip to main content

Macam Mana Nak Renew Keahlian Shaklee?

Macam mana nak renew keahlian shaklee?Dapat satu pertanyaan daripada pengguna setia vitamin shaklee yang telah mendaftar sebagai ahli.

Tapi sayangnya keahlian dah tamat.Haa,buat korang yang belum tahu tu,keahlian shaklee ni ada limit taw.Shaklee bagi keahlian setahun sahaja,lepas setahun tu kita kena renew balik.Nak renew keahlian shaklee tu,kena byar rm 30.Jangan risau,sebab rm 30 tu kita boleh tebus balik bila kita membeli apa apa produk shaklee.

Jadi,takde la istilah setiap tahun nak kena bayar keahlian.Tujuan utama shaklee buat macam ni adalah untuk lupuskan 'ahli hantu'.

Maksudnya,iyala kalau sebelum ni keahlian shaklee ni seumur hidup.Jadi,walaupun kita tak buat belian setahun dua,kita masih lagi dianggap ahli.Even 10 tahun pun kita masih lagi dianggap ahli shaklee,padahal kita tak aktif buat belian pun.

Jadi,dengan renew keahlian setiap tahun,shaklee boleh kenalpasti ahli yang aktif. Yang belum renew dalam tempoh yang ditetapkan,sudah tentu akan dilupuskan dalam sistem shaklee.Dan kalau anda salah seorang 'ahli hantu' seperti yang Ms J katakan tadi,dah tentu anda kena daftar balik keahlian taw.

Rugila,sebab untuk pendaftaran semua anda perlu bayar rm 79.Tetapi kalau renew keahlian shaklee hanyalah rm 30 saja,siap boleh tebus balik pulak tu.

Jadi,ambil langkah segera.Jika keahlian shaklee anda dah tamat atau hampir tamat,renew cepat cepat.Jangan risau kalau tak tahu cara nak renew keahlian.Boleh pergi ke cawangan shaklee berdekatan untuk aktifkan keahlian.


Kalau yang belum jadi ahli tu, boleh hubungi Ms J untuk mendaftar sebagai ahli. >>> Ms J 016 444 2685


Comments

Popular posts from this blog

Khasiat Buah Pear Yang Ramai Tak Tahu!

Nah buah pear! Sebenarnya Ms J ni jarang nak makan buah, apatah lagi buah buahan import seperti buah pear ni. Tapi disebabkan oleh nak diet dan sihat, maka terpaksalah ambil buah pear ni. Sebenarnya, tak tahu nak beli buah apa semalam. Pergi pasar malam ternampak buah pear yang besar besar dan cantik, maka terjebak juga untuk beli.hehe Buah pear ni Ms J panggil sebagai buah lai. Iyalah lain negeri lain juga panggilan untuk buah pear ni kan.Dalam bahasa sains nya buah pear ini dikenali sebagai pyruss spp. Sebenarnya buah pear ni ada dua jenis, ada yang kulit hijau dan kulit kuning air macam tu. Buah pear ini sering dicari oleh ramai orang kerana ianya banyak dijual di pasar basah, pasar malam, pasar tani, dan mana mana pasaraya. Lagi satu buah pear ni diminati oleh ramai orang kerana harganya yang murah dan berpatutan. Bukan sebab harganya yang murah je , tapi buah pear ini mempunyai khasiat yang tersendiri.  Antara khasiat buah pear ini adalah bertindak sebagai

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada