Skip to main content

Kenapa Mesti Pilih Minyak Ikan Omega Guard Shaklee?

Dalam banyak banyak minyak ikan, Ms J memilih untuk jadi pengguna setia minyak ikan omega guard shaklee.

Setelah guna, baru tahu rupanya banyak kelebihan minyak ikan omega guard shaklee ini jika nak dibanding kan dengan brand minyak ikan yang lain.

Iyalah, kalau tengok kat farmasi di luar sana, terdapat pelbagai brand atau jenama minyak ikan kan. Tapi syukur sangat, Ms J tak tersalah pilih.

Sampai sekarang sekarang masih lagi menjadi pengguna setia minyak ikan omega guard shaklee. Nak tahu sebab apa? Sebab kesannya yang best sangat!

Kesan yang best tu, mestilah ada sebabnya kan? Haa, inilah sebabnya.Ok faham tak jadual di atas tu? 

Jadual ni shaklee buat perbandingan antara jenama minyak ikan di luar sana dengan jenama shaklee.

Hasil daripada penemuan, diletakkan dalam jadual seperti di atas.

Kaya Dengan DHA dan EPA


Di dapati, minyak ikan omega guard shaklee ini adalah antara yang paling tinggi kandungan DHA dan EPA.

DHA dan EPA ini penting taw. Sebabnya rugilah kalau kita ambil minyak ikan, tapi kandungan DHA dan EPA adalah sangat rendah.

DHA dan EPA ini macam makanan kepada otak kita, kalau otak dah cukup makanan, maka ianya dapatlah bekerja dengan baik.

Sebab itu untuk masalah berkaitan otak seperti alzheimer elok sangat ambil minyak ikan ini. Kanak kanak pun elok sangat ambil minyak ikan ni taw, sebab ianya bantu untuk perkembanga otak yang sihat.

Spektrum Lengkap Omega 3


Minyak ikan omega guard shaklee satu satu minyak ikan yang dilengkapi dengan spektrum lengkap omega 3

Molecular Distillation


Kalau kita tengok, minyak ikan jenama lain hanya dilengkapi dengan tahap dua 'molecular distillation', tapi shaklee sehingga ke tahap ketiga.

Apa yang dimaksudkan dengan molecular distilation ini adalah minyak ikan ini disuling, dalam mendapatkan minyak ikan yang asli.

Semakin tinggi tahap penyulingan, semakin bagus taw.

Disamping itu juga ianya untuk membuang semua bahan berbahaya seperti merkury, lead, arsenic cadmium, dan pelbagai jenis bahan tercemar yang lain.

Sustainablity

Untuk menghasilkan minyak ikan omega guard shaklee ini, shaklee mengambil kira jenis ikan jugak taw. Bukan main tangkap je semua ikan untuk dapatkan minyak ikan.

Dan dengan kriteria inilah shaklee dapat pengiktirafan daripada friends of see, yang mana friends of the sea ini macam orang yang jaga laut.

Wow bukan senang tu. Sebab rata rata  jenama minyak ikan yang lain tak dapat pun pengiktarafan ini.

Dan dengan sebab inilah Ms J menggunakan minyak ikan omega guard shaklee sampai sekarang!
Comments

Popular posts from this blog

Khasiat Buah Pear Yang Ramai Tak Tahu!

Nah buah pear! Sebenarnya Ms J ni jarang nak makan buah, apatah lagi buah buahan import seperti buah pear ni. Tapi disebabkan oleh nak diet dan sihat, maka terpaksalah ambil buah pear ni. Sebenarnya, tak tahu nak beli buah apa semalam. Pergi pasar malam ternampak buah pear yang besar besar dan cantik, maka terjebak juga untuk beli.hehe Buah pear ni Ms J panggil sebagai buah lai. Iyalah lain negeri lain juga panggilan untuk buah pear ni kan.Dalam bahasa sains nya buah pear ini dikenali sebagai pyruss spp. Sebenarnya buah pear ni ada dua jenis, ada yang kulit hijau dan kulit kuning air macam tu. Buah pear ini sering dicari oleh ramai orang kerana ianya banyak dijual di pasar basah, pasar malam, pasar tani, dan mana mana pasaraya. Lagi satu buah pear ni diminati oleh ramai orang kerana harganya yang murah dan berpatutan. Bukan sebab harganya yang murah je , tapi buah pear ini mempunyai khasiat yang tersendiri.  Antara khasiat buah pear ini adalah bertindak sebagai

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada