Skip to main content

Testimoni : Tulang Peha Patah Kini Kembali Sembuh

Ok setelah berhari hari Ms J bercerita mengenai jenis dan kategori tulang patah, kali ini Ms J nak berkongsi lagi antara testimoni pengguna yang menggunakan vitamin shaklee untuk masalah tulang patah.

Kali ini tulang patah melibatkan tulang peha. Setelah mengamalkan vivix dan kalsium (osteomatrik) shaklee, akhirnya tulang patah tadi kembali sembuh seperti biasa.

Mari kita tengok kisah selanjutnya di sini.

Asma guna vivix ni 3 bulan dah.Start balik dari hospital,makan vivix dan kalsium alhamdulillah ambik masa dalam 2 bulan juga untuk tulang peha yang patah tu dah nampak perubahan,tulang dah tumbuh dan sikit lagi untuk cantum,amek masa juga memang ada perubahan.

Setiap kali pergi xray, ada dua cara xray, dari depan dan dari tepi. Biasanya kalau dari tepi makin kabur gambar xray, makin baik tulang. Maksudnya tulang da tumbuh, dalam proses untuk tumbuh, dalam proses untuk baik.

Doktor ada tanya ada makan supplement lain ke, saya cakap ada, vivix, ok vivix tu serasi teruskan makan sebab biasanya patah tulang paha ini ambil masa tulang untuk tumbuh.Ni doktor dah bagi jejakkan kaki 50 % ke lantai, jalan guna tongkat, jejak kaki ke lantai.


Apa yang Ms J boleh simpulkan di sini adalah, dengan adalah dengan pengambilan vitamin dan supplement ini membantu mempercepatkan lagi tulang patah untuk sembuh.

Jadi, korang kalau ada patah tulang atau tulang retak, apakata cuba ambil vitamin daripada shaklee> set tulang patah ini. Boleh terus hubungi Ms J untuk keterangan lanjut ye.


Comments

Popular posts from this blog

Khasiat Buah Pear Yang Ramai Tak Tahu!

Nah buah pear! Sebenarnya Ms J ni jarang nak makan buah, apatah lagi buah buahan import seperti buah pear ni. Tapi disebabkan oleh nak diet dan sihat, maka terpaksalah ambil buah pear ni. Sebenarnya, tak tahu nak beli buah apa semalam. Pergi pasar malam ternampak buah pear yang besar besar dan cantik, maka terjebak juga untuk beli.hehe Buah pear ni Ms J panggil sebagai buah lai. Iyalah lain negeri lain juga panggilan untuk buah pear ni kan.Dalam bahasa sains nya buah pear ini dikenali sebagai pyruss spp. Sebenarnya buah pear ni ada dua jenis, ada yang kulit hijau dan kulit kuning air macam tu. Buah pear ini sering dicari oleh ramai orang kerana ianya banyak dijual di pasar basah, pasar malam, pasar tani, dan mana mana pasaraya. Lagi satu buah pear ni diminati oleh ramai orang kerana harganya yang murah dan berpatutan. Bukan sebab harganya yang murah je , tapi buah pear ini mempunyai khasiat yang tersendiri.  Antara khasiat buah pear ini adalah bertindak sebagai

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada