Skip to main content

Kebaikan Garlic Complex Shaklee

Pernah dengar garlic complex shaklee? Garlic Complex ini adalah sejenis supplement yang berasaskan bawang putih.

Kalau korang memang peminat setia bawang putih, boleh cuba garlic complex ini. Tapi jika korang yang tak tahan bau bawang putih pun boleh cuba garlic complex shaklee.

Seperti yang kita tahu kan, bahawasanya bawang putih ini sangat baik untuk kesihatan. Bukan saja kata untuk tingkatkan sistem imum, malah banyak lagi kebaikkan garlic complex shaklee.

Kebaikkan Garlic Complex Shaklee


Banyak sebenarnya kebaikkan garlic complex shaklee ini. Ini haa antara kebaikkan garlic complex shaklee ini:


  • membantu mengelakkan pertumbuhan sel kanser
  • melambatkan proses penuaan
  • meredakan stress
  • menghilangkan tekanan darah tinggi
  • menurunkan kadar kolestrol
  • meningkatkan insulin darah bagi penghidap diabetis
  • melumpuhkan radikal bebas yang menganggu kekebalan tubuh
  • menjaga stamina tubuh
  • merawat gastrik/ angin
  • merawat asma / batuk / selsema
  • melegakan senggugut
  • mengubati luka
  • mengandungi vitamin A, B dan C
  • mengandungi potassium dan kalsium
  • bermanfaat sebagai penawar racun  (detoxifier)

Kebaikan Garlic Shaklee


Banyakkan kebaikan garlic complex shaklee ini. Jadi, jika anda mempunyai masalah seperti berikut, apakata cuba amalkan garlic comples shaklee ini.

Untuk sebarang pertanyaan atau belian boleh terus hubungi Ms J dengan klik link di bawah ini


Comments

Popular posts from this blog

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Sapu Ubat Gigi untuk Hilangkan Jeragat

Siapa yang tak ada masalah jeragat kat sini? Saya rasa majoriti kaum wanita di luar sana mengalami masalah ini kan?Termasuklah Jam..hehe "Jeragat pada kulit wajah adalah masalah yang paling biasa dihadapi di Asia. Hampir 50% konsultansi kepada doktor kulit dan doktor estetik berkaitan masalah kulit berjeragat." Macam masalah Jam, jeragat ini menetap kat pipi. Bila pakai bedak tebal tang mana pun masih nampak jeragat tu. Kadang-kadang tu berangan juga nak ada kulit yang putih gebu macam Nora Danish kan. Tapi apakan daya... Jadi mulalah tanya mr google cara nak hilangkan jeragat ini. Macam-macam dah letak. Pernah tu letak ubat gigi kat pipi sebab ada baca ubat gigi ni boleh hilangkan jeragat. Jam cuba lah buat, tapi malangnya jeragat tak hilang-hilang juga. Mungkin sebab Jam letak ubat gigi untuk beberapa hari sahaja kot, tak konsistent.Alahai biasa lah semangat tahi ayam je Jam ni. Daripada pembacaan Jam, jeragat ini boleh dicegah dengan beberapa cara. Ini