Skip to main content

Testimoni Gout Bersama Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kali ini Ms J nak berkongsi mengenai masalah gout bersama vitamin shaklee.

Seperti yang kita tahu, ramai di kalangan kita rakyat Malaysia yang mempunyai masalah gout. Gout ini boleh berlaku pada sesiapa sahaja tidak kira umur dan jantina.

Sebab utama masalah gout ini boleh berlaku adalah disebabkan oleh berlebihan paras urik asid di dalam badan. Maka, dengan itu kita seharusnya kawal pemakanan kita agar urik asid ini tidak menjadi penyebab kepada masalah gout.

Selain dapatkan rawatan di hospital, kita juga boleh mencuba set vitamin shaklee untuk merawat masalah gout ini.

Rata rata daripada pengguna gout memberikan komen yang positif mengenai set gout shaklee ini. Mari kita lihat apa kata mereka:

Testimoni Gout Bersama Vitamin Shaklee


Testimoni 1 :


Setelah sebulan amalkan set gout iaitu alfalfa complex, performance drinks dan omega guard, seorang penderita gout sudah boleh berjalan seperti biasa. Yang lagi best tu bila pak cik ini sudah mula boleh memandu kereta!



Testimoni 2 :


Selepas konsisten mengambil omega guard, alfalfa dan advance joint health tablet, ayah ada beritahu sakit kakinya semakin berkurangan.

Alhamdulillah lega saya mendengarnya.Tapi saya caangkan juga ayah untuk membuat ujian darah untuk memastikan sakit goutnya tidak berulang kembali.

Seminggu selepas ambil darah, keputusan ujian darah sangat mengembirakan saya.Paras urik asid ayah dah kembali normal!....



Testimoni 3 :


Kalau dulu pengguna setia painkiller untuk menahan sakit akibat gout, tapi kini tidak lagi. Ayah hanya mengambil vivix untuk mengatasi masalah gout yang di hadapi.




Testimoni 4 :


Ayah menderita gout berpuluh tahun.Pain killer dan ubat gout peneman setipa hari.Salah makan sikit je mesti gout datang. Jalan sampai memapah dinding.

Tapi sejak amalkan vivix satu sudu setiap hari, alhamdulillah takde lagi gout menjengah.


Testimoni 5 :


Pejam celik dah lebih 7 bulan suami saya penjadi pengguna tegar ketiga tiga vitamin ini. Sebenarnya suami saya pengidap gout dan telah bebas dari gout setelah mengamalkan alfalfa, omega guard dan zinc complex.

Jika dulu boleh dikatakan setiap 2 bulan pasti dapat cuti disebabkan kaki tak boleh berjalan kerana serangan gout yang teruk dan kadang muka, mulut dan badan bengkan kerana alergi serta badan yang lesu.

Kini setelah 7 bulan menggunakan alfalfa, omega guard dan zinc complex tiada lagi gout, tiada lagi bengkak dan kembali cergas.


Alhamdulillah mereka bebas daripada gout setelah amalkan set gout shaklee ini.Jika anda juga salah seorang penderita gout, jangan teragak agak lagi untuk mencuba set gout shaklee.

Hubungi Ms J untuk sebarang pertanyaan atau konsultansi.


Comments

  1. Sebelum ini sy ada order on line ubat ghout.nama ubat extra go out..dua hari makan terus out..setahun lebih tak boleh berjalan.masuk hospital kena tebuk4jarum dua2 lutut..apa jaminan yg ubAt ini berkesan.setiap manusia darah tak sama

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Khasiat Buah Pear Yang Ramai Tak Tahu!

Nah buah pear! Sebenarnya Ms J ni jarang nak makan buah, apatah lagi buah buahan import seperti buah pear ni. Tapi disebabkan oleh nak diet dan sihat, maka terpaksalah ambil buah pear ni. Sebenarnya, tak tahu nak beli buah apa semalam. Pergi pasar malam ternampak buah pear yang besar besar dan cantik, maka terjebak juga untuk beli.hehe Buah pear ni Ms J panggil sebagai buah lai. Iyalah lain negeri lain juga panggilan untuk buah pear ni kan.Dalam bahasa sains nya buah pear ini dikenali sebagai pyruss spp. Sebenarnya buah pear ni ada dua jenis, ada yang kulit hijau dan kulit kuning air macam tu. Buah pear ini sering dicari oleh ramai orang kerana ianya banyak dijual di pasar basah, pasar malam, pasar tani, dan mana mana pasaraya. Lagi satu buah pear ni diminati oleh ramai orang kerana harganya yang murah dan berpatutan. Bukan sebab harganya yang murah je , tapi buah pear ini mempunyai khasiat yang tersendiri.  Antara khasiat buah pear ini adalah bertindak sebagai

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada