Skip to main content

Set Gout Shaklee


Pernah dengar pasal penyakit gout?Rasanya penyakit gout ini tak asing lagi dalam kalangan kita.Malah penyakit gout ini amat sinonim dikalangan orang tua kita.

Eh, bukan orang tua je boleh kena penyakit gout ini.Orang dewasa pun boleh.Ini kerana penyakit gout ini disebabkan oleh berlebihnya urik asid dalam badan kita.

Dari mana datangnya urik asid ini? Sudah tentu la ianya berpunca daripada pemakanan seharian kita.Dengan asbab itu kita disarankan untuk mengamalkan pemakanan yang sihat.

Di sini Ms J nak berkongsi set gout shaklee yang mana boleh membantu pesakit gout dalam mengurangkan masalah gout yang dihadapi.

Sebenarnya vitamin shaklee ini bukan sahaja untuk mereka yang ada masalah gout, tapi buat mereka yang ingin hidup sihat dan mencegah gout daripada berlaku pun boleh.

Set Gout Shaklee

Set gout shaklee ini terdiri daripada :

1. Vivix
2.Alfalfa complex
3.Performance Drinks
4.Omega GuardFungsi Set Gout Shaklee


Setiap vitamin ini mempunyai fungsi yang berbeza beza.Di sini Ms J serta sekali fungsi setiap vitamin ini.

Vivix - Bantu mengurangkan urik asid dalam darah

Alfalfa complex - Bantu mengawal keseimbangan asid/ alkali dalam badan

Performance Drinks - Mengeluarkan lebihan asid urik dan mengawal kehilangan bendalir dalam badan dengan mengekalkan keseimbangan air

Omega guard - Bertindak sebagau anti radang, yang mana mengurangkan radang sendi sekaligus mengelakkan sendi daripada bengkak.

Maka, dengan ini kita digalakkan untuk mengambil set gout shaklee. Jangan risau atau teragak agak sebab ramai yang dah berjaya dengan set gout shaklee ini.Jika masih ada keraguan, boleh lihat testimoni gout shaklee ini.

Untuk sebarang pertanyaan atau konsultansi, boleh terus hubungi:
Comments

Popular posts from this blog

Khasiat Buah Pear Yang Ramai Tak Tahu!

Nah buah pear! Sebenarnya Ms J ni jarang nak makan buah, apatah lagi buah buahan import seperti buah pear ni. Tapi disebabkan oleh nak diet dan sihat, maka terpaksalah ambil buah pear ni. Sebenarnya, tak tahu nak beli buah apa semalam. Pergi pasar malam ternampak buah pear yang besar besar dan cantik, maka terjebak juga untuk beli.hehe Buah pear ni Ms J panggil sebagai buah lai. Iyalah lain negeri lain juga panggilan untuk buah pear ni kan.Dalam bahasa sains nya buah pear ini dikenali sebagai pyruss spp. Sebenarnya buah pear ni ada dua jenis, ada yang kulit hijau dan kulit kuning air macam tu. Buah pear ini sering dicari oleh ramai orang kerana ianya banyak dijual di pasar basah, pasar malam, pasar tani, dan mana mana pasaraya. Lagi satu buah pear ni diminati oleh ramai orang kerana harganya yang murah dan berpatutan. Bukan sebab harganya yang murah je , tapi buah pear ini mempunyai khasiat yang tersendiri.  Antara khasiat buah pear ini adalah bertindak sebagai

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada