Skip to main content

Tips Banyakkan Air Susu Ibu Dengan Mudah!

Masih ingat lagi Ms J pada dua tahun lepas, pengalaman pertama menjadi ibu, Ms J tidak tahu pun cara atau tips banyakkan air susu ibu.Semua tips banyakkan air susu ibu ini Ms J peroleh daripada mak, mak mentua, dan kawan-kawan yang berpengalaman. Lepas pada itu ada jugalah mencari info di laman google tips banyakkan air susu ibu ini.

Banyakkan air susu ibu dengan kerap menyusu

Di sini Ms J kongsikan beberapa tips banyakkan air susu ibu yang Ms J peroleh daripada pembacaan Ms J.


Tips Banyakkan Air Susu Ibu 


Bersikap Tenang dan Tidak Mudah Panik


Kebanyakkan ibu-ibu mula merasa panik apabila susu mereka mula berkurang.Malah ini juga boleh menyebabkan ibu-ibu mula merasa tertekan.Awas jika ini yang sering berlaku pada ibu-ibu di luar sana, nasihat Ms J tenang saja, jangan panik.Tahu tak apabila kita berada di dalam keadaan tenang tindak balas hormon akan meneutralkan dan membantu banyakkan air susu ibu.

Caranya mudah saja, mungkin ketika menyusu bada ibu ibu boleh bayangkan saat indah bersama dengan yang tersayang.Dan bagi ibu yang bekerja dan mengamalkan perahan susu di tempat kerja, mungkin ibu boleh bayangkan wajah comel anak anda.

Senang bukan tips banyakkan air susu ibu ini!

Sentiasa Berfikiran Positif


Semasa tempoh kehamilan Ms J percaya, setiap kali lawatan ke klinik pasti nurse akan galakkan ibu-ibu untuk menyusu badan nanti.Dan sering kali juga terdengar soalan daripada bakal ibu ini

 " bagaimana kalau nanti tak cukup susu"
"bagaimana nanti kalau saya tida susu"

Kalau boleh buang persoalan itu.Sebaliknya tanamkan dalam minda kita

"aku ingin menyusu badan untuk anak aku nanti"
'aku nak banyakkan air susu ibu nanti"

Apabila kita setkan minda kita untuk banyakkan air susu ibu, automatik otak akan menghantar signal ke payudara untuk menghasilkan lebih banyak air susu ibu.

Gali Ilmu Mengenai Supply And Demand


Apa itu sebenarnya supply and demand ini? Dalam erti kata lain semakin banyak kita mengeluarkan susu, semakin banyak air susu ibu yang akan dihasilkan

Wow sangat hebat kuasa Tuhan ini.Jadi jangan risau jika menyusu dengan kerap susu kita akan habis, tetapi ingatlah semakin banyak kita memberi semakin banyak kita akan dapat taw!

Kerap menyusu boleh membanyakkan air susu ibu

Memerah Susu Badan


Jika anda belum lagi mencuba tips ini, apakata lepas ini cuba pula.Bukan apa taw, takut nanti lama kelamaan susu kita akan bengkak.Ibu juga yang akan sakit nanti.Lagipun tak rugi, ruangkan masa sedikit untuk masa untuk khasiat anak-anak nanda.Ingat semakin banyak kita perah, semakin banyak air susu ibu.

Kosongkan Payudara


Ini juga berkaitan dengan tips di atas iaitu memerah susu badan.Salah satu sebab mengapa kita harus memerah susu badan adalah untuk mengelakkan bengkak susu daripada terjadi. Bukan sahaja ibu yang akan sakit nanti, tetapi air susu ibu juga akan merundum.


Amalkan Supplement Milkbooster


Jika anda masih lagi mempunyai maslah membanyakkan air susu ibu, mungkin anda boleh mencuba banyakkan air susu ibu dengan supplement milkbooster.Zaman sekarang ini terdapat pelbagai supplement milkbooster di pasaran.Ada yang berbentuk serbuk, kapsul dan cecair.

Antara makanan yang boleh banyakkan air susu ibu

Jika anda masih lagi tercari cari suplement milkbooster untuk banyakkan air susu ibu, Ms J cadangkan untuk mencuba set milkbooster shaklee.

Banyakkan Minum Air Masak


Ini juga antara tips banyakkan air susu ibu yang sering mak Ms J pesan.Minum air masak dalam kuantiti yang banyak, sebab air masak ini sangat penting dalam kehidupan seharian kita.Samalah juga untuk ibu menyusu ini. Minum air masak sekurang-kurangnya 2-3 liter sehari.

Selamat mencuba ye..- Ms J pengedar shaklee sungai petani & Butterwworth 016 444 2685













































Comments

Popular posts from this blog

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Sapu Ubat Gigi untuk Hilangkan Jeragat

Siapa yang tak ada masalah jeragat kat sini? Saya rasa majoriti kaum wanita di luar sana mengalami masalah ini kan?Termasuklah Jam..hehe "Jeragat pada kulit wajah adalah masalah yang paling biasa dihadapi di Asia. Hampir 50% konsultansi kepada doktor kulit dan doktor estetik berkaitan masalah kulit berjeragat." Macam masalah Jam, jeragat ini menetap kat pipi. Bila pakai bedak tebal tang mana pun masih nampak jeragat tu. Kadang-kadang tu berangan juga nak ada kulit yang putih gebu macam Nora Danish kan. Tapi apakan daya... Jadi mulalah tanya mr google cara nak hilangkan jeragat ini. Macam-macam dah letak. Pernah tu letak ubat gigi kat pipi sebab ada baca ubat gigi ni boleh hilangkan jeragat. Jam cuba lah buat, tapi malangnya jeragat tak hilang-hilang juga. Mungkin sebab Jam letak ubat gigi untuk beberapa hari sahaja kot, tak konsistent.Alahai biasa lah semangat tahi ayam je Jam ni. Daripada pembacaan Jam, jeragat ini boleh dicegah dengan beberapa cara. Ini