Skip to main content

Merawat Batu Karang Di Buah Pinggang

Beberapa hari yang lepas Ms J ada bercerita mengenai penyakit batu karang bukan?

Boleh rujuk SINI dan SINI untuk mengetahui lebih lanjut mengenai penyakit batu karang ini.

Tetiba teringat kisah adik kepada kawan Ms J ni.Dahulu beliau mendapat batu karang di dalam hempedu.

Oleh itu doktor telah membuat pembedahan untuk membuang batu tersebut.

Selepas daripada itu, beliau tidak lagi datang ke hospital untuk membuat rutin checkup.Namun setelah hampir sepuluh tahun berlalu, beliau datang kepada saya untuk membuat pemeriksaan ultrasound abdomen.

Alangkah terkejutnya Ms J mendapati beliau mempunyai batu karang di sebelah kanan buah pinggang.


Gambar di atas ini adalah salah satu contoh batu karang di buah pinggang setelah melakukan ultrasound.

Terkejut sangat sebab dengan usia beliau yang amat muda, terfikir la bagaimana boleh mendapat masalah batu karang ini.

Lalu Ms J menasihati beliau untuk rujuk kepada hospital. Yang tak best tu melihat riak wajah beliau yang agak membimbangkan.

Cara Merawat Batu Karang Dengan Cara Semulajadi

Di sini Ms J sertakan beberapa kaedah, cara merawat batu karang dengan cara semulajadi. Mungkin ada di kalangan kita yangmencari-cari cara merawat merawat batu karang ini:
  • amalkan ambil jus lemon, olive oil dan cuka epal
  • ambil jus delima
  • ambil vitamin berasaskan magnesium
  • makan celery
  • amalkan jus daun selasih
  • jauhkan makanan berproses dan makanan segera
  • jangan minum air berkarbonat

Namun, bagi mereka yang agak sukar untuk mengambil makanan ini secara konsistent bolehlah untuk mencuba set batu karang dari shaklee.



Untuk kesan yang lagi cepat bolehlah mencuba vivix terus. Sebelum itu mari kita lihat apa kata mereka mengenai vivix ini.

Testimoni 1 


" Pengalaman dari saya sendiri.Dulu saya ada batu karang.

Doc bagitahu 80 peratus pesakit batu karang akan kena balik selepas satu tahun.

Tapi alhamdulillah dah setahun lebih saya sihat walafiat dari penyakit batu karang ini.

So saya decide nak share experience dan petua untuk anda semua.

Bila sebut tentang penyakit batu karang. Memang ngeri lebih lebih lagi bila berpengalaman melihat sengsaranya saya sendiri menahan sakit kerana terdapat batu karang dalam salur kencing"



Testimoni 2:

Saya hari itu pun alami kencing kotor dan perut ngilu, sangat bimbang masalah buah pinggang.

Perut dan sebelah kaki kiri terasa sakit. Dah terbayang antara buah pinggang/ batu karang.

Dah la ada tanda-tanda macam gatal tapi tak ada ruam pun.

Terbayang duduk hospital kat hospital.

Tapi setelah saya minum vivix selama seminggu rasa gatal dan sakit sebelah buah pinggang dan ngilu oerut dah hilang.

Hari itu nak angkat benda berat pun takut ngan pinggang yer sakit sangat.

Sekarang dah aktif pun, lega dah. Senang dah nak pergi shopping untuk beli barang kawen anak.hii

Kalau hari itu memang risau mana anak nak kawen dan kita pula duduk hospital, berbaloi la dengan harga ngan kesan yer. Sakit kepala pun dah hilang





Kalau anda juga mengalami masalah batu karang di buah pinggang, memang Ms J sarankan untuk mencuba vivix ni. Sebab memang dah ramai cuba dan beri feedback yang positif.


Comments

Popular posts from this blog

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Sapu Ubat Gigi untuk Hilangkan Jeragat

Siapa yang tak ada masalah jeragat kat sini? Saya rasa majoriti kaum wanita di luar sana mengalami masalah ini kan?Termasuklah Jam..hehe "Jeragat pada kulit wajah adalah masalah yang paling biasa dihadapi di Asia. Hampir 50% konsultansi kepada doktor kulit dan doktor estetik berkaitan masalah kulit berjeragat." Macam masalah Jam, jeragat ini menetap kat pipi. Bila pakai bedak tebal tang mana pun masih nampak jeragat tu. Kadang-kadang tu berangan juga nak ada kulit yang putih gebu macam Nora Danish kan. Tapi apakan daya... Jadi mulalah tanya mr google cara nak hilangkan jeragat ini. Macam-macam dah letak. Pernah tu letak ubat gigi kat pipi sebab ada baca ubat gigi ni boleh hilangkan jeragat. Jam cuba lah buat, tapi malangnya jeragat tak hilang-hilang juga. Mungkin sebab Jam letak ubat gigi untuk beberapa hari sahaja kot, tak konsistent.Alahai biasa lah semangat tahi ayam je Jam ni. Daripada pembacaan Jam, jeragat ini boleh dicegah dengan beberapa cara. Ini