Skip to main content

Set Kesuburan Yang Patut Suami Isteri Cuba


Mungkin ramai di antara kita yang mengalami masalah kesuburan.Terutamanya bagi mereka yang telah lama berkahwin. Semesti mereka mengimpikan zuriat penyeri rumah tangga.

Antara faktor penyumbang ketidaksuburan adalah seperti;
 • Hormon yang tidak stabil
 • Stress
 • Masalah haid yang tidak tetap
 • Masalah keputihan yang melampau
 • Berat badan berlebihan
 • Pemakanan yang tidak sihat seperti air bergas dan makanan segera

Jika ini yang berlaku pada pasangan suami isteri, mereka boleh mencuba alternatif lain. Contohnya dengan pengambilan supplement.

Di sini Ms J nak memperkenallkan set kesuburan shaklee yang pasangan suami isteri boleh cubaSet ini merangkumi supplement untuk suami dan isteri.

Untuk suami

 • Vitamin E
 • Zinc Complex

Kedua-dua supplement ini boleh meningkatkan sel tubuh termasuk organ pembiakan, telur dan sperma.

Apabila telur dan sperma kuat, maka peluang untuk di senyawakan itu tinggi.

Untuk Isteri

 • GLA complex
 • Alfalfa
 • B-complex


Kenapa Perlu Semua Ini?

Vitamin E berfungsi meningkatkan sel tubuh termasuk organ pembiakan, telur dan sperma.

Apabila telur dan sperma kuat, maka peluang untuk di senyawakan itu tinggi.

Selain itu vitamin E juga mampu merangsang daya seksual si isteri dan suami. Ianya juga dikenali sebagai vitamin cinta.

Zinc pula membantu membentuk gen pada DNA. Selain itu juga zinc ini melindungi sperma danmelawan bakteria semasa di dalam vagina wanita.

GLA complex pula dapat membantu menstabilan hormon wanita. Maka apabila hormon dapat diperbetulkan maka senanglah untuk mereka mengira tarikh ovulasi mereka.

Alfalfa

Membantu masalah keputihan, haid tidak teratur dan PMS di kalangan wanita. Ianya juga dikenali sebagai kacip fatimah kerana boleh membantu dalam hubungan suami isteri.

Manakala B complex penting untuk kita mengelakkan stress, yang mana boleh menjejaskan emosi kita. Ianya juga boleh membantu memelihara selapur lendir yang sihat dan pengeluaran antibody
Comments

Popular posts from this blog

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Sapu Ubat Gigi untuk Hilangkan Jeragat

Siapa yang tak ada masalah jeragat kat sini? Saya rasa majoriti kaum wanita di luar sana mengalami masalah ini kan?Termasuklah Jam..hehe "Jeragat pada kulit wajah adalah masalah yang paling biasa dihadapi di Asia. Hampir 50% konsultansi kepada doktor kulit dan doktor estetik berkaitan masalah kulit berjeragat." Macam masalah Jam, jeragat ini menetap kat pipi. Bila pakai bedak tebal tang mana pun masih nampak jeragat tu. Kadang-kadang tu berangan juga nak ada kulit yang putih gebu macam Nora Danish kan. Tapi apakan daya... Jadi mulalah tanya mr google cara nak hilangkan jeragat ini. Macam-macam dah letak. Pernah tu letak ubat gigi kat pipi sebab ada baca ubat gigi ni boleh hilangkan jeragat. Jam cuba lah buat, tapi malangnya jeragat tak hilang-hilang juga. Mungkin sebab Jam letak ubat gigi untuk beberapa hari sahaja kot, tak konsistent.Alahai biasa lah semangat tahi ayam je Jam ni. Daripada pembacaan Jam, jeragat ini boleh dicegah dengan beberapa cara. Ini