Skip to main content

Cara Terbaik Merawat Kencing Manis Tanpa Pembedahan

Rata-rata rakyat di negara ini mengalami kencing manis. Ianya bukan penyakit yang baru, malah penyakit yang sudah menapak bertahun-tahun lamanya.

Kencing manis atau diabetis mellitus merupakan penyakit kronik yang muncul secara perlahan. Ianya terjadi kerana adanya gangguan pada sistem metabolisme karbohidrate iaitu pankreas tidak dapat memproduksi cukup insulin. Atau, tubuh tidak dapat mempergunakan insulin untuk mengubah gula darah menjadi energy.


Pola pemakanan yang berlebihan menjadikan fungsi pankreas semakin lemah, akibatnya tubuh kelebihan glukosa atau dipanggil sebagai hyperglycemia

Tubuh penderita diabetis tidak mampu memproduksi atau menggunakan secara efektif homon insulin yang berfungsi mengatur gula darah. Akibat kekurangan atau tiadanya insulin dalam badan menyebabkan glukosa menumpuk dalam sirkulasi darah. Itu sebabnya penderita diabetis sering kehausan dan sering buang air kecil.

Gejala dan Tanda-tanda Kencing Manis

Sering Merasa Lapar

Kadang-kadang kita tis\dak sedar bahawa sering merasa lapar merupakan salah satu tanda diabetis. Hal ini sering terjadi kepada mereka yang biasa menahan lapar sehingga pola makan menjadi tidak teratur.

Sering lapar sebenarnya memiliki hug\bungan dengan kondisi insulin yang berada di dalam tubuh. Jika anda sering merasa lapar meskipun jam makan teratur maka anda perlu berhati-hati.

Tidak Bertenaga dan Mudah Letih

Siapa yang sering mengalami mudal lelah dan tidak bertenaga merupakan petanda awal kencing manis. Namun ramai yang menafikannya kerana sebegitu ramai yang mempunyai tanda demikian.Hal ini kerana ramai sahaja yang mengalami tanda berikut, kerana kadar glukosa dalam badan tidak di olah dengan maksimal.

Glukosa ini tidak terurai menjadi energy kerana produksi insulin yang tidak mencukupi.

Sering Kesemutan

Bagi anda yang sering sangat merasakan kesemutan pada kaki dan tangan, sebaiknya anda berhati-hati dengan  hal tersebut.Glukosa yang menumpuk dalam darah bisa menggangu sistem saraf yang mengakibatkan anda kesemutan.

Jika anda sering merasakan kesemutan ketika duduk bersila atau melakukan kegiatan lain, anda perlu cek gula dalam darah. Hal ini untuk memastikan bahawa anda menderita penyakit kencing manis atau tidak.

Luka yang lambat untuk sembuh.

Masalah insulin dalam badan boleh menyebabkan permaslahan kepada sistem imum dalam badan. Apabila sistem imum dalam badan terganggu, menyebabkan proses penyembuhan dari luka kecil jua terganggu.

Jika anda mempunyai luka aygn kecil tetapi lambat untuk sembuh, saya sarankan anda untuk melakukan pemeriksaan kadar gula dalam darah.

Penglihatan Menjadi Kabur

Salah satu bahayanya kencing manis adalah boleh menyebabkan kerosakan pada pembuluh darah. Ini akan menyebabkan cairan pada lensa mata berkurang. Anda perlu berhati-hati dengan hal ini. kerana jika dibiarkan akan mengganggu penglihatan anda.

Menjaga pola hidup yang sihat sangat penting bagi kita agar terhindar dari sebarang penyakit.

Segala penyakit yang datang biasanya berpunca daripada pemakanan kita. Jadi apa yang boleh kita lakukan adalah menjaga pola pemakanan dan amalkan gaya hidup yang sihat.

Anda boleh amalkan pengambilan supplement contohnya seperti vivix. Banyak maanfaat dan kegunaan vivix ini. Antaranya adalah:




Vivix ni sangat baik untuk pesakit diabetis. Di sini Ms J sertakan testimoni daripada mereka-mereka yang pernah menggunakan vivix untuk merawat diabetis. 

Testimoni 1 :

Sebelum 
"Ok seperti yang dijanjikan
Testimoni bergambar vivix
Amaran : gambar ini mengandungi aksi yang akan menyebabkan sesetengah pihak rasa loya"

Selepas
"Boleh tengok beza, isis dah tumbuh kat dalam lubang luka tu
Dah lama dah lubang ni, rasanya dari awal tahun hari tu"

Testimoni 2 :

" Ayah saya adalah penghidap kencing manis sudah hampir 20 tahun. Bacaan gula dalam darah tak pernah kurang adri 13. Hasil medical checkup, organ dalaman ayah sudah berada di stage 4 dan perlu melakukan dialisis. 
Selepas konsume vivix, bacaan gula dalam darah kembali normal, dialisis tak perlu buat dan doktor pula ragu-ragu nak buat conclusion. Yang ayah bebas diabetis.Doktor macam tak percaya yang rekod kesihatan ayah seperti orang normaltanpa maslah diabetis.
Alhamdulillah.."

Testimoni 3 : 

"My mom pun ada problem kidney because of diabetis dan high blood. That's normal sequence of that penyakit.Tapi alhamdulillah cara untuk lambatkan dan preserve kidney tu ada, jaga makan, kurangkan potassium dan protein. Kawal penyakit yang menyebabkan kidney overwork, ie kawal diabetis, high blood. Dan ubat ubatan kena jaga, every ubat yang kena makan tanya specilist doktor ada side effect tu kidney ke tak. And 1 more i bagi my mom makan supplement vivix dan almost 3 years and alhamdulillah her kidney getting better."


Testimoni 4 :

Ayah kak dah ok ke?
Dulu kak cerita dalam 15 eh paras gula
Dah habis 2 botol..bacaan gula dah ok.tak de follow up hospital tiap2 bulan
lebih 15
Dulu berapa
Selalu kena follow up tu kalau berapa bacaan gula
Paling rendah 17
Sekarang bawah 10
Follow up hospital pun 3 bulan sekali
Suntikan insulin pun doc dah stop
Alhamdulillah banyak tu turun


Jika anda beminat hubungi atau watsap Ms J di talian 016 444 2685

Comments

  1. Vivix memang terbaik untuk rawat dan bantu masalah kencing manis.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Sapu Ubat Gigi untuk Hilangkan Jeragat

Siapa yang tak ada masalah jeragat kat sini? Saya rasa majoriti kaum wanita di luar sana mengalami masalah ini kan?Termasuklah Jam..hehe "Jeragat pada kulit wajah adalah masalah yang paling biasa dihadapi di Asia. Hampir 50% konsultansi kepada doktor kulit dan doktor estetik berkaitan masalah kulit berjeragat." Macam masalah Jam, jeragat ini menetap kat pipi. Bila pakai bedak tebal tang mana pun masih nampak jeragat tu. Kadang-kadang tu berangan juga nak ada kulit yang putih gebu macam Nora Danish kan. Tapi apakan daya... Jadi mulalah tanya mr google cara nak hilangkan jeragat ini. Macam-macam dah letak. Pernah tu letak ubat gigi kat pipi sebab ada baca ubat gigi ni boleh hilangkan jeragat. Jam cuba lah buat, tapi malangnya jeragat tak hilang-hilang juga. Mungkin sebab Jam letak ubat gigi untuk beberapa hari sahaja kot, tak konsistent.Alahai biasa lah semangat tahi ayam je Jam ni. Daripada pembacaan Jam, jeragat ini boleh dicegah dengan beberapa cara. Ini