Skip to main content

VIVIX or TWINRIX??


Assalamualaikum semua.
Entry kali ini Jam nk cerita pasal vivix. Pernah dengar vivix tak? Haaa Jam pon first time dengar benda alah ni. Mula mula dengar tu ingat kan Twinrix, klu twinrix taw la combination vaccination for hepatitis A and Hepatis B. Cehh mentangla kerja klinik..Hahaha. Xdela taw la sket2 tu kan.
Tapi Vivix? Ape benda tuh?
Jom Jam pon baru baca jugak, meh Jam nak share ngan korang benda alah ape tu VIVIK shakle.

Vivix ni salah satu supplement. Supplemement untuk ape?
Supplement untuk macam2. Cakap je sakit apa, untuk apa mesti VIVIX ni boleh membantu. Haaa macam hebat je VIVIX nie. Apa yang hebat sangat tu?
Meh kita bersuai kenal ngan VIVIX nie.

Vivix ni diperbuat daripada empat benda:
  1. Polygonum cuspidatum
  2. Muscadine graphe
  3. European elderberries
  4. Purple carrot

Ape benda  tu? Semua bahasa omputih je.Alaa senang citer semua tu daripada tumbuhan. Bila cakap sal tumbuhan nie semua daripada nature, semulajadi kan? Haaa patutla VIVIX ni di gelar “ magic medicine” sebab ramuan nya pon memang da class gitu.. Mana nak dapat kt Malaysia semua tumbuhan cam gitu.Hahaha nanti next2 entry Jam kupas lagi pasal 4 benda ni k!


Antara 10 kebaikan vivix  :
  1. Menggalakkan penuaan yang sihat
  2. Membantu mengelak kan kanser
  3. Mengurangkan risiko penyakit jantung
  4. Mengurangkan komplikasi kencing manis
  5. Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi
  6. Menbantu mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk
  7. Menggalakkan kehilangan berat badan
  8. Meningkatkan kesihatan imum
  9. Menyokong kesihatan mata
  10. Menggalakkan kesihatan keseluruhan

Key no 10 tu yang paling best “ menggalakkan kesihatan keseluruhan” means semua sesuai untuk ambil vivix ni.
So sapa2 yang ada masalah kesihatan yang telah berlarutan tidak kira lah mak ayah ke family ke relative ke , macam2 dah makan ubat tapi still x ok lagi apakata try amik VIVIX ni.


Sekadar berkongsi ilmu semoga bermanfaat

Comments

Popular posts from this blog

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Sapu Ubat Gigi untuk Hilangkan Jeragat

Siapa yang tak ada masalah jeragat kat sini? Saya rasa majoriti kaum wanita di luar sana mengalami masalah ini kan?Termasuklah Jam..hehe "Jeragat pada kulit wajah adalah masalah yang paling biasa dihadapi di Asia. Hampir 50% konsultansi kepada doktor kulit dan doktor estetik berkaitan masalah kulit berjeragat." Macam masalah Jam, jeragat ini menetap kat pipi. Bila pakai bedak tebal tang mana pun masih nampak jeragat tu. Kadang-kadang tu berangan juga nak ada kulit yang putih gebu macam Nora Danish kan. Tapi apakan daya... Jadi mulalah tanya mr google cara nak hilangkan jeragat ini. Macam-macam dah letak. Pernah tu letak ubat gigi kat pipi sebab ada baca ubat gigi ni boleh hilangkan jeragat. Jam cuba lah buat, tapi malangnya jeragat tak hilang-hilang juga. Mungkin sebab Jam letak ubat gigi untuk beberapa hari sahaja kot, tak konsistent.Alahai biasa lah semangat tahi ayam je Jam ni. Daripada pembacaan Jam, jeragat ini boleh dicegah dengan beberapa cara. Ini