Skip to main content

Rahsia awet muda, so simple!

Sejak dah jadi ibu ni banyak sangat research mana nak bagi awet muda. Tak de la nampak tua daripada usia kan. Saya rasa pasal umur ni mungkin menajdi  issue bagi kaum wanita di luar sana, ialah kan wanita kan lembut, hatinya mudah tersentuh bila di puji atau di kritik. Ia dak? salah sorang nya tu saya lah..Memang terasa bila husband cakap nampak muka kusam, kulit kering blaaaaaaa..


Bila je nak keluar pergi makan ke, shopping ke mesti ada je yang kene complain nanti. Macam-macam lah baju tak maching la, tudung tak cantikla..Hmm sabar jela. At first tu memang terasa giler lahh, tapi bila fikir fikir balik I talked to myself why not I take it as a motivation? But I still the same...hahaha

Nak dijadikan cerita suatu hari saya ada seorang customer kat tempat keje. Bila tengok IC dah umur 40++ tapi tengok muka dia macam 20 an. Time tu banyak kali tanya dia betul ke u nie?U umur 40 ++? ..Bila da nampak saya blur , then barulah customer tu cerita kat saya...

Cerita beliau....

Memang ramai yang tanya saya apa rahsia awet muda saya. Macammana saya boleh jaga bentuk badan saya even anak sudah 4. Rahsia saya selain jaga pemakanan, saya juga banyakkan minum air, mengambil jamu traditional dan yang selalu saya buat setiap hari adalah mengambil vitamin C. Vit C memang tiap hari saya akan telan tak kan miss lah...


Sejak dari itu saya mula mengambil vitamin c dari shaklee. Mula-mula berjinak dengan shaklee. Dan rasa alhamdulillah saya sangat puas hati..

Haaa tahukah anda vitamin c adalah antioksidant yang tinggi yang mana mampu menjaga dan memperbaiki sel-sel tubuh yang rosak daripada radikal bebas.


Vitamin C shaklee banyak manfaat yang boleh diperolehi. Lihat ni:



Ni pulak set kecantikan shaklee


Bagi suka makan collagen shaklee juga mempunyai kolagen nya tersendiri 



Berminat ??~ HUBUNGI SAYA UNTUK TAWARAN ISTIMEWA


 Sebarang pertanyaan @ tempahan bolehlah hubungi
Jamaliah bt Shaari  ID - 1229088
Facebook :https://www.facebook.com/httpsjamaliah.shaari
Blog : msasyraff.blogspot.com
Telefon @ watsap : 0149078685

Comments

Popular posts from this blog

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Sapu Ubat Gigi untuk Hilangkan Jeragat

Siapa yang tak ada masalah jeragat kat sini? Saya rasa majoriti kaum wanita di luar sana mengalami masalah ini kan?Termasuklah Jam..hehe "Jeragat pada kulit wajah adalah masalah yang paling biasa dihadapi di Asia. Hampir 50% konsultansi kepada doktor kulit dan doktor estetik berkaitan masalah kulit berjeragat." Macam masalah Jam, jeragat ini menetap kat pipi. Bila pakai bedak tebal tang mana pun masih nampak jeragat tu. Kadang-kadang tu berangan juga nak ada kulit yang putih gebu macam Nora Danish kan. Tapi apakan daya... Jadi mulalah tanya mr google cara nak hilangkan jeragat ini. Macam-macam dah letak. Pernah tu letak ubat gigi kat pipi sebab ada baca ubat gigi ni boleh hilangkan jeragat. Jam cuba lah buat, tapi malangnya jeragat tak hilang-hilang juga. Mungkin sebab Jam letak ubat gigi untuk beberapa hari sahaja kot, tak konsistent.Alahai biasa lah semangat tahi ayam je Jam ni. Daripada pembacaan Jam, jeragat ini boleh dicegah dengan beberapa cara. Ini