Skip to main content

Pesakit Thalasemia Tidak Boleh Boleh Ambil Vitamin Shaklee??

Harini Ms J ada seorang pelanggan yang ada masalah thalasemia dan mencari vitamin shaklee untuk membantu dalam masalah yang di alami.

Berkali kali beliau bertanya, boleh ke pesakit thalasemia ini ambil vitamin shaklee? Ms J hanya gelak je lah dalam hati.haha


Biasalah ,pelanggan ini nak yang terbaik. Sama la juga dengan Ms J. Ms J nak beri service yang terbaik, agar boleh bantu dalam masalah kesihatan yang korang hadapi.

Kalau korang nak beli vitamin shaklee dengan Ms J jangan risau, konsultasi semua adalah percuma. 

Hasil daripada konsultasi, Ms J tidak sarankan beliau untuk mengambil vitamin shaklee ( vitalea). Ini kerana pengambilan vitamin yang sangat kaya dengan zat besi tidak membantu dalam masalah thalasemia.

Dan salah satu vitamin yang kaya dengan zat besi adalah vitalea. Vitalea ini memang bagus untuk tambah. Tapi disebabkan oleh penyakit thalasemia yang merujuk kepada penyakit kecacatan darah, vitalea ini tidak dapat dapat membantu.

Seperti yang kita tahu, thalasemia ini adalah salah satu penyakit darah, yang mana badan tidak mampu untuk menghasilkan sel darah yang berkualiti dan mencukupi.


Biasanya penyakit ini diwarisi oleh ibu bapa kepada anak. Dan dengan asbab itu jugalah kita di galakkan untuk mengenal pasti penyakit thalasemia sebelum berkahwin, agar ianya tidak mendatangkan kemudharatan di kemudian hari.


Dan biasanya salah satu simptom mereka yang mengidap thalasemia ini adalah sering berasa letih dan lesu kerana kekurangan darah.

Jangan risau, sebab bukan semua vitamin shaklee yang pesakit thalasemia tak boleh ambil. Banyak lagi vitamin shaklee yang lain yang sangat bagus untuk penambah baik dalam masalah thalasemia ini.

Nak tahu vitamin apa? Haaa, meh roger roger Ms J ye.
Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Khasiat Buah Pear Yang Ramai Tak Tahu!

Nah buah pear! Sebenarnya Ms J ni jarang nak makan buah, apatah lagi buah buahan import seperti buah pear ni. Tapi disebabkan oleh nak diet dan sihat, maka terpaksalah ambil buah pear ni. Sebenarnya, tak tahu nak beli buah apa semalam. Pergi pasar malam ternampak buah pear yang besar besar dan cantik, maka terjebak juga untuk beli.hehe Buah pear ni Ms J panggil sebagai buah lai. Iyalah lain negeri lain juga panggilan untuk buah pear ni kan.Dalam bahasa sains nya buah pear ini dikenali sebagai pyruss spp. Sebenarnya buah pear ni ada dua jenis, ada yang kulit hijau dan kulit kuning air macam tu. Buah pear ini sering dicari oleh ramai orang kerana ianya banyak dijual di pasar basah, pasar malam, pasar tani, dan mana mana pasaraya. Lagi satu buah pear ni diminati oleh ramai orang kerana harganya yang murah dan berpatutan. Bukan sebab harganya yang murah je , tapi buah pear ini mempunyai khasiat yang tersendiri.  Antara khasiat buah pear ini adalah bertindak sebagai

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada