Skip to main content

Set Sendi Shaklee


Kalau cerita mengenai sakit sendi atau sakit lutut ni, seringkali kita teringat pada orang tua kan.

Eh, bukan korang je, malah MS J pun sama.Memang selalunya sakit sendi atau sakit lutut ini sering berlaku dalam warga tua.

Biasalah tu bila badan dah berusia, semua vitamin dan kolagen pun dah makin kurang.Maka, jika tidak di top upkan, memang kita akan rasa sakit sendi sana sini.

Kenali punca sakit sendi ini



Maka dengan itu, disinilah pentingnya peranan supplement untuk kebaikan badan kita. Kat luar sana terdapat bermacam produk set sendi yang di jual, tapi sejauh mana keberkesanan mungkin berbeza - beza.

Namun, harini Ms J nak berkongsi mengenai set sendi daripada shaklee.Rasanya ramai dah tahu, shaklee juga ada mengeluarkan vitamin untuk masalah sendi ini.


Set Sendi Shaklee


Set sendi shaklee ini terdiri daripada gabungan empat vitamin, iaitu

  • Kolagen
  • Minyak Ikan Omega Guard
  • Osteomatrik
  • Vivix


Setiap vitamin set sendi ini mempunyai  fungsi yang berbeza-beza. Untuk kesan yang terbaik, digalakkan untuk terus mengambil 1 set ini.

Lihat juga testimoni set sendi shaklee, yang mana ramai yang bebas daripada masalah sendi ini setelah konsistent mengamalkan set sendi shaklee.

Fungsi Set Sendi Shaklee

Kolagen 

  • Memberi regangan pada sendi
  • Menjaga rangka lutut
  • Memelihara tulang, rawan yang mula rosak

Minyak Ikan Omega Guard

  • Minyak ikan omega guard yang kaya dengan omega 3  membantu melambatkan degradasi tulang rawan.

  • Sebagai agen anti inflamasi, yang mana membantu mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi

  • Bertindak sebagai pelincir, yang mana membantu pesakit sendi untuk bergerak lebih bebas

Osteomatrik

  • Osteomatrik shaklee ini kaya dengan kalsium, yang mana sangat penting untuk kesihatan otot, tulang dan ligamen.

  • Osteomatrik ini bukan sahaja kaya dengan kalsium, malah ianya kaya dengan magnesium, vitamin D dan boron untuk membantu penyerapan kalsium dengan lebih berkesan serta menguatkan tulang dan sendi.

Vivix

  • Menyokong kesihatan sendi secara keseluruhan


Ikhtiar sakit sendi dengan set sendi daripada shaklee ini. Tak salah untuk kita mencuba kan. Untuk sebarang pertanyaan atau konsultansi boleh terus hubungi MS J dengan klik link di bawah ini.












Comments

Popular posts from this blog

Petua Tradisional Mengurangkan Tibi

Bila kita mengalami batuk yang berterusan mesti suspek Tibi  kan? Pastu mula lah orang lain takut untuk mendekati orang tersebut, sebab takut-takut nanti terkena juga Lagi satu bila makan jeruk banyak sangat mesti kita batuk-batuk kan?Errr boleh jadi Tibi jugak ke?Tidak. Ianya bukanlah petanda Tibi. Jom Jam kongsikan info pasal Tibi ni. Tibi atau nama saintifiknya adalah tuberculosis merupakan penyakit yang disebabkan oleh kuman mycrobacterium tuberculosis, menyebabkan kerosakan terutamanya pada paru-paru. TB ini boleh menular di mana-mana bahagian, contohnya ke tulang, otak,dan organ lain. Jika di biarkan kuman ini boleh mengganggu sistem tubuh dan boleh menyebabkan kematian. Berbeza batuk di sebabkan oleh makan jeruk dan Tibi ni. Makan jeruk bukanlah petanda awal kene Tibi, sebaliknya ianya adalah rangsangan daripada badan kita. Manakala tanda-tanda Tibi adalah seperti berikut: Antara tanda-tanda terkena TB adalah : Batuk kronik Demam Berkeringat pada

Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee

Masalah angin dalam badan? Ya, ramai diantara kita mengalami masalah angin dalam badan. Bukan kata orang tua je, malah kita yang muda pun ada masalah angin dalam badan ini. Salah makan sikit dah kena angin dalam badan. Malah, ada yang menderita masalah angin dalam badan ini sampaikan muntah-muntah, pening kepala dan sebagainya. Ishh, teruk juga kalau lihat kesan angin dalam badan ini. Dan dengan sebab itulah kita digalakkan untuk mencari rawatan alternatif untuk mengusir angin dalam badan. Salah satu cara yang kita boleh ambil untuk mengurangkan angin dalam badan adalah dengan mengambil supplement seperti set angin dalam badan shaklee. Set Buang Angin Dalam Badan Shaklee  Set buang angin dalam badan shaklee ini terdiri daripada : Pepperminth Ginger Plus Pepperminth ginger plus daripada shaklee ini terdiri daripada halia, pudina, jintan manis, dan annise Ianya sangat bagus dalam masalah membuang angin dalam badan, malah banyak lagi fungsi lai

Sapu Ubat Gigi untuk Hilangkan Jeragat

Siapa yang tak ada masalah jeragat kat sini? Saya rasa majoriti kaum wanita di luar sana mengalami masalah ini kan?Termasuklah Jam..hehe "Jeragat pada kulit wajah adalah masalah yang paling biasa dihadapi di Asia. Hampir 50% konsultansi kepada doktor kulit dan doktor estetik berkaitan masalah kulit berjeragat." Macam masalah Jam, jeragat ini menetap kat pipi. Bila pakai bedak tebal tang mana pun masih nampak jeragat tu. Kadang-kadang tu berangan juga nak ada kulit yang putih gebu macam Nora Danish kan. Tapi apakan daya... Jadi mulalah tanya mr google cara nak hilangkan jeragat ini. Macam-macam dah letak. Pernah tu letak ubat gigi kat pipi sebab ada baca ubat gigi ni boleh hilangkan jeragat. Jam cuba lah buat, tapi malangnya jeragat tak hilang-hilang juga. Mungkin sebab Jam letak ubat gigi untuk beberapa hari sahaja kot, tak konsistent.Alahai biasa lah semangat tahi ayam je Jam ni. Daripada pembacaan Jam, jeragat ini boleh dicegah dengan beberapa cara. Ini